Rainbow Warriors

Rainbow Warriors. Historias legendarias de los barcos de Greenpeace de Maite Mompó, nou llibre de Pol·len edicions

 

El mes de desembre de 2011 ens vam embarcar amb l’ecoedició. Acabàvem de celebrar-ne la 4a edició del seu Parlament, i coincidint amb la presència del Rainbow Warrior III al port de Barcelona, vam decidir fer-hi un acte. Els amics de Greenpeace, que tant ens han ajudat amb la innovació de l’ecoedició, ens van facilitar les coses, de nou, i vam convidar a altres editorials a que fessin una donació de llibres per a la biblioteca del vaixell. Random House Mondadori, Gigamesh, Pol·len edicions, és clar, autores com Rosa Solà i Jordi Bigues, i inclús l’àrea de Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona hi van fer acte de presència. I totes elles van obsequiar al capità del vaixell, Joel Stewart, amb un o varis exemplars.

 

 

Després de l’acte, on es van llegir les conclusions de la 4a edició del parlament de l’ecoedició, una activista i marinera de Greenpeace ens va fer una visita guiada al vaixell. Aquella activista i marinera emanava força, esperit crític, i lliure; a mesura que entràvem als compartiments, cabines, ponts… ens anava desvelant secrets, històries i llegendes de les lluites que Greenpeace ha acompanyat o protagonitzat a través dels seus vaixells.

 

 

Aquesta activista i marinera es deia Maite Mompó, i tres anys després d’aquella embarcada es va posar en contacte amb nosaltres: “tinc un llibre, i m’han dit que per seguir els criteris d’ecoedició l’he de publicar amb vosaltres”. Tot allò que ens havia començat a explicar durant aquella visita al Rainbow Warrior III, ara estava ordenat, sistematitzat i compilat en un llibre. ¿Quin millor continent per a aquest contingut, que un llibre de Pol·len edicions?

 

Rainbow Warriors_Cubierta_1.indd

 

Vam posar fil a l’agulla, i el proper dijous 19 de febrer el presentarem a l’Espai Contrabandos de Barcelona, i el dissabte 21 de febrer a la llibreria associativa Traficantes de Sueños de Madrid.

 

Us hi esperem, és una lectura que no us deixarà en la indiferència.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top