Esmolem les eines Debats de l’Economia solidària per a la Transformació social

10,00

Esmolem les eines Debats de l’Economia Solidària per a la Transformació Social Materials de l’Escola de l’Economia Solidària de Catalunya és el primer número de la col·lecció que impulsem la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Pol·len. Al calor de les lluites contra la crisi capitalista, proliferen les iniciatives socioeconòmiques que afronten necessitats col·lectives des de la solidaritat, la cooperació i l’autogestió. L’alimentació, les cures, el finançament, l’habitatge, l’energia, la cutura, la mobilitat o les tecnologies són repensades per experiències cooperatives, associades i comunitàries que defugen l’acumulació privada de capital i practiquen la reproducció ampliada de la vida. Com incrementem la potència transformadora d’aquestes economies solidàries? Els itineraris formatius, els paradigmes organitzatius feministes, la vinculació entre comuns i cooperativisme, els ecosistemes locals, la intercooperació i el mercat social són les eines esmolades a la primera Escola d’Estiu de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i avui desplegades en aquest llibre escrit per autores vinculades a la XES. El primer títol compta també amb la participació de Tigre de Paper i Icaria editorial.

[Fitxa català]
Autoria: diverses autores
Llengua: català
ISBN: 9788416828159
Edita: XES, Icaria Ed., Tigre de Paper i Pol·len
Any: 2017
Pàgines: 188
Col·lecció: Eines
Gènere: assaig
Format: 11,5 x 16,5
Petjada de carboni (CO2 eq.): 282
PVP: 10

Esmolem les eines Debats de l’Economia Solidària per a la Transformació Social Materials de l’Escola de l’Economia Solidària de Catalunya és el primer número de la col·lecció que impulsem la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Pol·len. El primer títol compta també amb la participació de Tigre de Paper i Icaria editorial.

Al calor de les lluites contra la crisi capitalista, proliferen les iniciatives socioeconòmiques que afronten necessitats col·lectives des de la solidaritat, la cooperació i l’autogestió. L’alimentació, les cures, el finançament, l’habitatge, l’energia, la cutura, la mobilitat o les tecnologies són repensades per experiències cooperatives, associades i comunitàries que defugen l’acumulació privada de capital i practiquen la reproducció ampliada de la vida. Com incrementem la potència transformadora d’aquestes economies solidàries? Els itineraris formatius, els paradigmes organitzatius feministes, la vinculació entre comuns i cooperativisme, els ecosistemes locals, la intercooperació i el mercat social són les eines esmolades a la primera Escola d’Estiu de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i avui desplegades en aquest llibre escrit per autores vinculades a la XES.

Amb textos de Jordi Estivill, Jean Louis Laville, Elba Mansilla, Ivan Miró, Óscar Rando, Rubén Suriñach i Anna Fernàndez.

Altres títols de la col·lecció Eines: Invitació a l’Economia SolidàriaFinances ètiques i solidàriesLa transició a les renovablesEconomia Solidària i Feminista.