Dignificar la garrofa ha sigut des del principi un dels objectius del projecte Menjamiques. Clara Martín Riu, l’ànima del projecte, escriu un llibre i receptari per llepar-se’n els dits. Un llibre on hi trobareu 35 receptes: propostes tradicionals de les diferents cultures mediterrànies que ancestralment han cultivat garrofers, com també receptes innovadores i suculentes fetes per Menjamiques, per bloggers o restaurants.
Les receptes estan il·lustrades per les fotografies de Xana Calao, que ha sabut crear l’atmosfera de les receptes ancestrals. Seguint la filosofia Menjamiques, totes les receptes estan elaborades amb aliments locals i de temporada; i la gran majoria són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa i per a vegans. A Garrofa, delícia mediterrània hi trobareu receptes per un món més just, més ètic i més local. En el viatge d’aquest llibre Clara Martín Riu s’acompanya de Xana Calao, nutricionista, cuinera i fotògrafa gastronòmica, una de les fundadores del projecte Alquimia Vegana.
El receptari té dues parts. La primera, on presentem la garrofa, les seves propietats i curiositats. I la segona, on a través del recorregut que us proposem, podreu recórrer des dels plats més tradicionals de les diferents cultures mediterrànies que ancestralment han cultivat garrofers, com trobar-hi propostes suggerents i innovadores. Seguint la filosofia Menjamiques, totes les receptes estan elaborades amb aliments locals i de temporada; i la gran majoria són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa i per vegans. Un llibre ecoeditat per Pol·len Edicions, en una sèrie
de llibres que va començar amb ‘Quesos veganos’.