Teixir comunitats

18,00

Teixir comunitats, invitació per pensar la vida en comú, recull l’experiència de la cooperativa Fil a l’agulla en l’acompanyament a comunitats diverses.
S’adreça a les persones que viuen en comunitats intencionals, com cooperatives d’habitatge o altres models, i també a qualsevol persona o grup interessat en promoure la seva essència comunitària.
Escrit de manera col·lectiva per les persones que formen part de la cooperativa i amb algunes col·laboracions externes, Teixir Comunitats és un llibre que aborda l’ampli ventall de temes que ens aniria bé considerar a l’hora d’iniciar una aventura comunitària.

Autoria: Mireia Parera , coordinadora
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-83-3
Edita: Pol·len edicions i Fil a l’agulla
Any: 2023
Pàgines: 383
Col·lecció: l’observatori
Gènere: Guia, assaaig
Format: 15×21 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.):
PVP: 18€

Teixir comunitats, invitació per pensar la vida en comú,  recull l’experiència de la cooperativa Fil a l’agulla en l’acompanyament a comunitats diverses. S’adreça a les persones que viuen en comunitats intencionals, com cooperatives d’habitatge o altres models, i també a qualsevol persona o grup interessat en promoure la seva essència comunitària.

Escrit de manera col·lectiva per les persones que formen part de la cooperativa i amb algunes col·laboracions externes, Teixir Comunitats és un llibre que aborda l’ampli ventall de temes que ens aniria bé considerar a l’hora d’iniciar  una aventura comunitària: la visió o el somni que impulsa la comunitat, els conflictes, l’estrès derivat de la convivència, les discriminacions com el masclisme i el racisme, junt amb altres dinàmiques de poder, l’organització interna i un llarg etcètera. Tots aquests temes compten amb nombroses propostes pràctiques, exercicis i “pistes”, fruit de la trajectòria de Fil a l’agulla en l’acompanyament a comunitats de vida.

Tampoc perd de vista el fet comunitari fora de les comunitats intencionals, és a dir, la profunda necessitat que la nostra societat té de desenvolupar la consciència d’interconnexió – la consciència de ser ja comunitat – en tots els àmbits de la nostra vida. En aquest sentit, el llibre constitueix una invitació adreçada a qualsevol persona interessada en l’ecofeminisme i les maneres de fer més habitable el moment de crisi ecosocial que travessem.

Fil a l’agulla neix l’any 2009 com a cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre, i orientada a la formació i l’acompanyament en l’àmbit organitzatiu, empresarial, educatiu, polític i activista. A través de la facilitació promovem processos de presa de consciència i formatius que possibiliten nous comportaments i cultures inclusives, eficients, generadores de benestar i valor social. Entre totes les persones que formem part d’aquest projecte, compartim el somni i el compromís d’esdevenir un agent clau en el procés de transició que el món necessita fer cap al bé comú.