27/12 La transició a les renovables a la Fira d’Economia Solidària

El proper 27 d’octubre a les 12h en el marc de la Fira d’Economia Solidària FESC 2019 es presenta en un debat el llibre La transició a les renovables Cap a una economia social i solidària, el 4t títol de la col·lecció #EINES que coeditem entre la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Pol-len Edicions

A l’acte hi participarà: Jordi Pujol (membre de Cmes), Yaiza Blanch (Som Energia sccl) i Cristian Ros (Azimut 360 sccl).

La transició a les renovables. Cap a una energia social i solidària planteja un pla per desplegar el canvi cap a un 100% de fonts d’energia renovables, una proposta realitzada en el si de l’associació Col·lectiu per a un nou model Energètic i Social Sostenible (CMES). Quin paper ha de tenir l’economia social i solidària en aquesta transició? Com deconstruïm una arquitectura energètica que privatitza els béns comuns naturals i socialitza els costos de la seva nocivitat sobre la població? La perspectiva de la sobirania energètica és clau. L’economia capitalista del creixement ha topat amb els límits de la Terra. Si les nou últimes generacions han consumit el 33% de les reserves de fonts d’energia no renovables, les tres darreres n’hem consumit el 87% d’aquest total. Les conseqüències climàtiques, mediambientals i socials són devastadores i amenacen la nostra vida quotidiana. El llibre també presenta 25 iniciatives socioeconòmiques per a la transició i la sobirania energètica, impulsades per entitats que ja caminen cap a la transició ineludible. Una coedició de la col·lecció Eines, impulsada entre la XES i Pol·len.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

scroll to top