Què fer per Sant Jordi?

Lectores, gràcies per seguir el projecte de Pol·len, editorial i cooperativa. Enguany volem aprofitar la situació per pensar en el Sant Jordi del proper 23 d’abril però també en molts més Sant Jordis, en molts més dies en els que oferir propostes culturals de qualitat i en clau de comunitat, durant tot l’any. I volem sobretot, estar i treballar juntes, amb les altres editorials independents, amb les cooperatives, amb les nostres distribuïdores i les llibreries de referència. Per això, ens hem adherit a diverses iniciatives que s’estan coent i que us detallem tot seguit: són iniciatives culturals, polítiques, que promouen la compra online pacient i conscient (i la recollida quan es pugui), que ens conviden a seguir pensant els llibres com a companys de vida, com a part d’una Terra, comuna.

Puc comprar els llibres de Pol·len aquest Sant Jordi i donar suport a les llibreries? 

Sí, a través de la iniciativa #SantJordiEntreTotes

Virus Editorial i Distribuïdora aposten per fer una campanya de suport mutu, per desaccelerar el desig i la immediatesa del consum de Sant Jordi i han fet un manifest convidant a a tothom a cuidar la cadena de l’ecositema llibre. El compartim a sota. A partir de demà divendres començarà a activar-se la campanya #SantJordiEntreTotes al seu web

A la seva web —viruseditorial.net— entre divendres 17 i dijous 23 d’abril podreu fer la compra de llibres amb el 5% de descompte de la diada de Sant Jordi. La particularitat d’aquesta campanya és que, una vegada feta la tria, us demanem que indiqueu quina és la llibreria on voldreu fer la recollida. Trobareu un mapa amb totes les llibreries adherides, que a dia 15 ja en són més de 60.

Feta la compra rebreu una bonica targeta individual per a cada llibre, identificada amb la referència, el títol del llibre i la llibreria. Nosaltres els farem arribar per facilitar tot el procés i us avisarem quan podeu fer la recollida, una vegada tornin a obrir.

A la pràctica, front al consum compulsiu i les estratègies de mercat que busquen sortides individuals, aquesta compra pacient es tradueix en una venda de la vostra llibreria amiga, doncs rebrà el 30% corresponent de cada llibre venut. Som molt conscients que editorials, distribuïdores, transportistes i llibreries formem una cadena en que cada baula és necessària. I vosaltres, lectores i lectors, li doneu sentit i suport. Confiem en que aquesta campanya sigui una petita empenta per la cultura crítica.

Puc donar un suport polític?

Llibreries cooperatives: #SempreÉs23 i #LesLlibreriesProposem

Com a editorial cooperativa i independent donem suport a les nostres llibreries de referència, les de barri, les cooperatives, les independents, a qui agraïm els esforços que fan aquests dies. I si tu, lectora o persona del món del llibre també ho vols fer, pots sumar-te a la campanya i manifest per desestacionalitzar Sant Jordi #SempreÉs23 i al manifest #LesLlibreriesProposem (amb 5 demandes de les llibreries als poders públics).

Com a editorials també ens hem sumat a altres iniciatives impulsades per editorials independents, com ara #DesconfinemLlibres o la campanya comunicativa de Llegir en Català #ObrimFinestres. 

On més us puc trobar?

Hi ha altres iniciatives com ara Libelista i Llibreries Obertes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top