Pol·len Edicions sccl som una editorial independent, cooperativa, formada per quatre persones, el Jordi , l’Aida, la Mar i la Cata. Especialitzades en l’ecoedició de llibres de pensament crític per a l’acció transformadora, tenim dues seus, una a Sant Cugat del Vallès, i una segona a Manlleu (Osona). Amb els nostres llibres, volem contribuir a la la pol·linització social, és a dir, a la difusió d’idees crítiques, a la generació de debat, a l’extensió del coneixement, i a la transformació de la societat. La seu social  està situada al pol cooperatiu La Politja Ecosistema Cooperatiu, a la ETSAV-UPC (Pere Serra, 15, Sant Cugat).

Jordi Panyella i Carbonell: soci treballador, editor i coordinador de l'ecoedició i les finançes.

Jordi Panyella i Carbonell: soci treballador, editor i coordinador de l’ecoedició i les finances.

Mar Carrera i Vendrell: Socia treballadora, perdiodista, editora i coordinadora de comunicació.  També gestiona la programació cultura al centre cultural que tenim a Osona, Can Grau.

Mar Carrera i Vendrell: Sòcia treballadora, periodista, editora, coordinadora de comunicació.

Aida Iglesias de Prada: Socia treballadora, sociòloga, editora i coordinadora de la gràfica i  el disseny.

Aida Iglesias de Prada: Sòcia treballadora, sociòloga, editora i coordinadora de la gràfica i  el disseny.

Cata Gómez Barros: Treballadora, dissenyadora gràfica, encarregada del disseny i  la maquetació.

Cata Gómez Barros: Treballadora, dissenyadora gràfica, encarregada del disseny i  la maquetació.

 

Vam néixer el 2011 en el si de la imprenta ecològica El Tinter. El 2014 ens vam constituir com a cooperativa editorial. Ens agrada el que fem, compartir amb vosaltres llibres que creiem que valen la pena ser llegits, llibres que ens facin repensar les nostres realitats i entorns, i que desitgem que generin petits o grans canvis. També gaudim creant vincles amb una nodrida xarxa d’autores que ens enriqueixen amb les seves propostes, amb les quals establim diàlegs per publicar en tots els gèneres: assaig, conte, còmic, narrativa, poesia, etc.  Creiem que la llengua és dinàmica i ens agrada editar tenir-ho en compte.

El desembre del 2013 vam impulsar l’espai de promoció de l’edició independent i el pensament crític Espai Contrabandos, a Barcelona, set anys de projecte que van concloure el 2020. Una experiència molt inspiradora que ens ha influït per sempre.

 

L’ecoedició, un far

Practiquem l’ecoedició, una forma innovadora de gestionar les publicacions que consisteix a reduir, calcular i comunicar l’impacte ambiental dels llibres (generat en tot el cicle de vida del llibre, disseny, producció, distribució, etc.). L’ecoedició és fruit d’un consens en l’ecosistema llibre i de les cadenes de valors implicades.

Per mostrar a les lectores la millora contínua en la reducció de l’impacte ambiental, els nostres llibres compten amb l’anomenada motxilla ecològica Bookdaper.cat, una eina que comunica l’impacte ambiental de les publicacions i en mostra l’estalvi assolit per la introducció de bones pràctiques en el procés d’ecoedició. L’objectiu, la protecció de la natura, de la qual formem part. 

El 2010-2013 vam participar en el projecte europeu Greening Books que ens va permetre desenvolupar la primera fase de l’eina de càlcul de la petjada de carboni i altres impactes, i una guia d’ecoedició, juntament amb el Centre Tecnològic Leitat (Terrassa) i Simpple (Tarragona). El 2022, juntament amb l’editorial Comanegra, el Centre Tecnològic LEITAT, i 23 de setembre, hem constituït una cooperativa, l’Institut de l’Ecoedició (link) per difondre l’ecoedició i l’eina Bookdaper.cat.

 

Ens enxarxem

Pol·len Edicions particiem en diferents espais, xarxes i projectes, en citem algunes tot seguit: pol cooperatiu La Politja, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Xarxa d’Economia Solidària, Cultura Cooperativa, cooperativa Can Grau Cardant Cultura, Xarxa Alterna’t i Forest Stewardship Council (FSC).    

Ara tenim una segona seu a Can Grau Cardant Cultura (Masies de Roda, Osona), on també participem programant actitivitats. Si no coneixes l’espai, no dubtis en visitar-ho i gaudir de la programació: https://www.cangrauanigami.cat/

Aparició als mitjans:

 

3 Replies to “Qui som”

 1. judith Cobeña i Guàrdia ha dit:

  Bon dia,
  m’agradaria saber si accepteu rebre originals i quin és el procediment. Tinc un parell de poemaris i uns reculls de contes que penso podrien encaixar en la vostra línia editorial. M’agrada el lloc on sou…era la seu de l’entitat de la que vaig formar part molts anys.
  Ja direu coses. Salut!

 2. pol len ha dit:

  Hola Judith, pots escriure’ns un correu a info@pol-len.cat Moltes gràcies!

 3. Bon dia som la llibreria La CAPELL i haviem de rebre uns paquets de llibres infantils que es va fer el pagament per avançat i que no hem rebut encara, agraíriem ens possesiu en contacte amb noslatres per resoldre el tema
  Cordialment,
  Montse Bargalló

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.