24/11 Ecobooklab 2020 Inscriu-t’hi

EcoBooklab 2020 

A Pol·len Edicions continuem treballant en la línia de l’ecoedició: publicacions amb criteris de respecte al medi ambient, recerca en els impactes ambientals de la impressió digital i dels impactes de la digitalització de llibres.  Per això us convoquem a la propera Activitat Eco-Booklab 2020: l’impacte ambiental del llibre en paper i digital, el proper 24 de novembre de 11 a 14:30h, acte virtual que es farà des del Casal del Pou de la Figuera de Barcelona. La data ha estat canviada arran de les mesures que impedien fer l’activitat. FORMAT exclusivament VIRTUAL. 

  • Introducció a l’ecoedició, a càrrec de Pol·len Edicions sccl:
    publicacions amb criteris de respecte al medi ambient, i els avenços en la recerca en els impactes ambientals de la impressió digital i dels impactes de la digitalització de llibres.
  • L’impacte del 5G i el món digital, a càrrec de Justin Delepine, de la revista edició francesa Alternatives économiques 
  • El taller: desmuntarem un e-reader per descobrir els seus components i el impacte que aquests generen. A càrrec de Marta Escamilla, centre tecnològic Leitat.

Inscripcions: escriu un correu a info@pol-len.cat 

Els hàbits de lectura o la generació de coneixement, per una banda, o el funcionament de la cadena de valor del llibre amb tots els seus actors són àmbits que tenen molt a veure amb el medi ambient, però sovint no es fa aquesta connexió.
L’economia social i solidària ens permet endinsar-nos en aquest eix de sostenibilitat ambiental. Cada cop són més les persones vinculades al món del llibre que exigeixen treballar amb criteris de respecte al medi ambient. Això és possible? Què suposa llegir en paper? Quin impacte té la lectura digital?

Acte dins del Circuit de Cultura Crítica, Cooperativa i Comunitària.

En aquesta jornada-taller repensarem la lectura i els llibres en clau ecològica. Que suposa llegir en paper? Quin impacte té la lectura digital? Durant la jornada relfexionarem de manera teòrica i pràctica sobre l’mpacte ambiental de les diverses formes de lectura actual, en concret desmuntarem un e-reader  per descobrir els seus components i el impacte que aquests generen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top