4/11 El feminisme i les transformacions en la política al CCCB

Us informem que el proper dilluns 4 de novembre a les 18:30h a tindrà lloc la conferència de Mari Luz Esteban (antropòloga social i activista feminista) al CCCB a partir del llibre El feminisme i les transformacions en la política, novetat traduïda per Maria Colera Inxausti i editat per Pol·len en la col·lecció D-fracciones.

El llibre

El feminisme, sempre en moviment i transformació, es fa gran i es rejoveneix alhora. Mari Luz Esteban, antropòloga i activista feminista, escriu sobre el moviment feminista i sobre els canvis que el feminisme ha viscut els darrers quaranta anys, des de l’experiència d’Euskal Herria. Quin és el moviment feminista actual? Com i on es crea el coneixement feminista? Com circula aquest coneixement? Hi ha un desequilibri entre la teoria i la pràctica? Com es garanteix l’èxit d’una política feminista? Reforma o ruptura o reforma i ruptura?
Reflexions situades que transcendeixen les fronteres del territori i del feminisme, que no dicten sentència sinó que més aviat són una espurna per al debat, una invitació a repensar alguns dels temes estrella del feminisme: el poder, la violència, les cures. El feminisme com un estar juntes, com un cos col·lectiu que aplega intel·lecte, raó, matèria, emoció, sensació, imaginació…

L’autora

Mari Luz Esteban és llicenciada en medicina i doctora en antropologia social. Docent a la universitat des de 1994, actualment imparteix classes a la Universitat del País Basc (UPV-EHU).
És activista feminista i com a investigadora s’ha especialitzat en la antropologia feminista, en les àrees de gènere, salut, cos i emocions/amor.
De les seves nombroses publicacions destaquen els llibres Re-producción del cuerpo femenino. Discursos y prácticas acerca de la salud (Editorial Gakoa-Tercera Prensa, 2001), Antropología género, salud y atención (Edicions Bellaterra, 2010), Crítica del pensamiento amoroso (Edicions Bellaterra, 2011) i Antropología del cuerpo (Edicions Bellaterra, 2013).

Entrades per l’acte del CCCB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top