4/11 El feminisme i les transformacions en la política al CCCB

Us informem que el proper dilluns 4 de novembre a les 18:30h a tindrà lloc la conferència de Mari Luz Esteban (antropòloga social i activista feminista) al CCCB a partir del llibre El feminisme i les transformacions en la política, novetat traduïda per Maria Colera Inxausti i editat per Pol·len en la col·lecció D-fracciones.

El llibre

El feminisme, sempre en moviment i transformació, es fa gran i es rejoveneix alhora. Mari Luz Esteban, antropòloga i activista feminista, escriu sobre el moviment feminista i sobre els canvis que el feminisme ha viscut els darrers quaranta anys, des de l’experiència d’Euskal Herria. Quin és el moviment feminista actual? Com i on es crea el coneixement feminista? Com circula aquest coneixement? Hi ha un desequilibri entre la teoria i la pràctica? Com es garanteix l’èxit d’una política feminista? Reforma o ruptura o reforma i ruptura?
Reflexions situades que transcendeixen les fronteres del territori i del feminisme, que no dicten sentència sinó que més aviat són una espurna per al debat, una invitació a repensar alguns dels temes estrella del feminisme: el poder, la violència, les cures. El feminisme com un estar juntes, com un cos col·lectiu que aplega intel·lecte, raó, matèria, emoció, sensació, imaginació…

L’autora

Mari Luz Esteban és llicenciada en medicina i doctora en antropologia social. Docent a la universitat des de 1994, actualment imparteix classes a la Universitat del País Basc (UPV-EHU).
És activista feminista i com a investigadora s’ha especialitzat en la antropologia feminista, en les àrees de gènere, salut, cos i emocions/amor.
De les seves nombroses publicacions destaquen els llibres Re-producción del cuerpo femenino. Discursos y prácticas acerca de la salud (Editorial Gakoa-Tercera Prensa, 2001), Antropología género, salud y atención (Edicions Bellaterra, 2010), Crítica del pensamiento amoroso (Edicions Bellaterra, 2011) i Antropología del cuerpo (Edicions Bellaterra, 2013).

Entrades per l’acte del CCCB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top