Arquitectura Social i Solidària

Arquitectura Social i Solidària

Arquitectura social i solidària

Arqbag, cooperativa d’arquitectura i Pol·len Edicions, cooperativa de treball editorial, comencem un projecte d’intercooperació per visibilitzar, difondre i fomentar experiències d’ “Arquitectura Social i Solidària” (ASS).

L’emergència sanitària ha accentuat desigualtats ja existents i ha perjudicat el col·lectiu dels infants i joves. “Tempos i espais” de l’escola són avui dia temes centrals de discussió pública que involucren administracions i ciutadania. Els centres educatius han estat els primers equipaments a tancar durant el primer confinament del 2020. La situació de les escoles és una qüestió urbana per les seves relacions de proximitat amb el territori, és urgent repensar els espais educatius i d’aprenentatge i la seva relació amb la ciutat.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del COAC Barcelona i la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, desenvolupem un projecte de RECERCA-ACCIÓ per a la definició dels nous espais d’aprenentatge amb l’objectiu de plantejar plans de resiliència pels centres educatius i les seves comunitats.

El projecte preveu diferents fases:

  • la primera, d’investigació mitjançant una diagnosi col·lectiva amb les comunitats educatives i professionals vinculades a l’educació.
  • la segona, elaboració d’estratègies i implementació d’una acció pilot;
  • la tercera de redacció i publicació d’un manual que reculli tot el procés.

La fase de diagnosi col·lectiva planteja dos tipus d’interaccions amb les comunitats educatives mitjançant:

  • l’enquesta per recollir les vostres necessitats i experiències: respondre l’enquesta
  • i per a qui volgués aprofundir participar en les sessions participatives del 23 de març i 7 d’abril

Per a més informació i inscripcions als tallers envieu un correu a: scerri@arqbag.coop

Tota la informació recollida servirà per al desenvolupament del projecte de RECERCA-ACCIÓ, les vostres respostes ens ajudaran a concretar i prioritzar els àmbits a treballar per donar suport als centres i a les comunitats educatives. Us compartirem el resultat durant la tardor del 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top