L’informe ‘L’estat del racisme a Catalunya’ es presenta a Barcelona

El proper dimecres 25 de maig a les 19h a l’Espai Contrabandos (c/ Junta de Comerç, 20, Barcelona) presentem un nou llibre co-editat entre l’organització SOS Racisme Catalunya i l’editorial Pol·len edicions: L’estat del racisme a Catalunya. Informe 2015.  Hem preparat un acte centrat en una de les principals conclusions del text: la invisibilització del racisme. Per això, l’hem titulat “El racisme invisible. Presentació L’estat del racisme a Catalunya. Informe 2015”. Veus del món de la justícia, les administracions, el periodisme i l’experiència en la pròpia pell, ens permetran analitzar una de les principals conclusions del darrer informe: la invisibilització de la discriminació racista.

Participants al debat del 25 de maig de 2016:

  • David Fernàndez, periodista
  • Verena Stolcke, Catedràtica d’Antropologia social  
  • Gabriela Poblet, antropòloga i investigadora social
  • Zeshan Muhammad, activista antiracista
  • Karlos Castilla, Doctor en Dret per la UPF
  • Alba Cuevas, directora de SOS Racisme Catalunya
  • Mar Carrera, Pol·len edicions

Com a conductor de l’acte, comptem amb el periodista Sergi Picazo (Crític.cat).

L’anàlisi del racisme a fons

Ja és aquí la setena edició d’un informe únic, L’estat del racisme a Catalunya. Informe 2015, elaborat per SOS Racisme Catalunya. Un document d’anàlisi i denúncia de les diverses causes, manifestacions i situacions de racisme i xenofòbia que ocorren a Catalunya. En aquest llibre hi trobareu articles de reflexió, entre ells el pròleg de Santiago Alba Rico. Hi trobareu moltes veus, de persones expertes però també experimentades, anàlisi i denúncia, reflexió i activisme.

Una de les fonts clau d’aquest informe són els casos atesos al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme i xenofòbia de SOS Racisme, situacions patides per persones amb noms i cognoms que reben cada dia l’impacte del racisme social i institucional a casa nostra. Us deixem amb els 365 del racisme a Catalunya.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top