Santiago Alba Rico de gira al juliol: Barcelona, Mataró, Seu d’Urgell i Fogars de Montclús

La primera setmana de juliol, els dies 6, 7 i 8 de juliol,  el filòsof Santiago Alba Rico serà a Catalunya, en una gira de presentació dels seus llibres Podem continuar sent d’esquerres? (Pamflet en sí menor), amb pròleg de David Fernàndez, i Podemos seguir siendo de izquierdas? (Panfleto en sí menor) , publicat en coedició amb Visualiza.

  • Dimecres 6 de juliol a les 19h: Mataró. Espai Culinari del Cafè del Mar (c/ Sta Rita)
  • Dijous 7 de juliol a les 14h Dinar a Barcelona (places limitades; per reservar escriviu a info@pol-len.cat)
  • Dijous 7 de juliol a les 19:30h: Ateneu de la Seu d’Urgell (c/ Capdevila, 6)
  • Divendres 8 de juliol a les 19:30h: Fogars de Montclús. Escola d’Estiu de Cal Temerari. Conversarà amb el periodista i ex diputat de la CUP-AE David Fernàndez

Cartell_podem_juliol2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyer_dinar_SAR_070716

 

 

 

 

 

 

 

Podem continuar sent d’esquerres?

Per a Inmanuel Kant la diferència entre la mà esquerra i la mà dreta era la revelació mateixa de l’espai com a marc d’oposicions insuperables. Les dues mans poden unir-se –per aplaudir o resar– però en cap cas poden substituir-se; estan enfrontades, radicalment renyides, sense que cap operació lògica pugui resoldre aquesta contradicció espacial absoluta. No hi ha síntesi possible que pugui reconciliar-les; cap transformació de l’esperit pot posar-ne una al lloc de l’altra. Per més que girem i retorcem les mans, la mà esquerra mai podrà ser la mà dreta ni, al revés, la mà dreta convertir-se –a base de moure’s– en la mà esquerra. És per això que aquesta diferència constitueix, encara avui, la primera norma de tota orientació en l’espai. En l’àmbit polític Podem continuar sent d’esquerres? respon en sí menor a la pregunta que titula el llibre, i ho fa amb la genialitat habitual de l’autor i amb una suggeridora i provocadora proposta: cal ser revolucionàries econòmicament, reformistes institucionalment i conservadores antropològicament. El llibre, que va sortir publicat en castellà per Pol·len edicions dins la col·lecció Tinta de Primavera, ha estat traduït i prologat per David Fernàndez. Us recomanem que llegiu el pròleg.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top