Cristina Zafra

CRISTINA ZAFRA (Manresa, 1978)
És llicenciada en Belles Arts i Filologia Romànica, amb un doctorat en l’especialitat de Dibuix. Va desenvolupar estudis musicals especialitzant-se com a pianista. Ha compaginat la seva tasca artística amb la pedagògica, intentant lligar i retroalimentar sempre aquestes dues vessants a partir del desenvolupament de projectes híbrids.

Ha exercit la docència en l’àmbit de la Il·lustració com a professora del cicle Superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art de Manresa (entre 2014 i 2016) i com a formadora en tallers col·laborant amb espais de creació com Tantàgora (2020). Ha participat com a artista en diverses exposicions, tant individuals com col·lectives des del 2009 i ha compaginat la seva tasca com a il·lustradora (publicant des del 2011 amb editorials com Comanegra, Barcanova, Baula o Pol·len Edicions) amb la de disseny gràfic, sobretot en l’àmbit del cartell o disseny de cobertes (llibres i CD’s musicals), treballant per la UB, la UAB, o el IEC entre d’altres. També ha treballat en projectes d’animació, col·laborant, per exemple, amb la productora Totrodat.
Com a músic ha participat en diverses formacions com Kniques o La Mitjanit, però sobretot s’ha centrat en la vessant més pedagògica , especialitzant-se en metodologies musicals actives, que prioritzen la part pràctica de l’aprenentatge, la incorporació de la improvisació i el treball creatiu global. Actualment, dins l’àmbit pedagògic, ha iniciat un projecte per a la inclusió d’alumnes amb TEA (trastorn de l’espectre autista) i d’altres transtorns, a través de l’aprenentatge musical i artístic.
El 2017, juntament amb Laura Casaponsa i Lluïsa Espigolé, funda l’Escola de Música i Laboratori Creatiu Àrtic, a la ciutat de Barcelona, que co-dirigeix fins al moment. Des d’Àrtic ha fomentat i dirigit iniciatives com el projecte musical i literari Re-cor-d, un projecte en el qual un cor d’alumnes adolescents van intercanviar experiències vitals i musicals amb ancians de la Residència Sant Andreu de Manresa.

Amb Pol·len Edicions il·lustrat el poemari 41 Setmanes de Maria Rodó-Zàrate.

scroll to top