Helena Norberg-Hodge

Helena Norberg-Hodge és pionera del moviment per una economia local. Des de fa més de 30 anys està promovent una economia de benestar personal, social i ecològica. És co-fundadora i directora de l’entitat Local Futures. És una analista àmpliament respectada de l’impacte de l’economia global i del desenvolupament internacional sobre les comunitats locals, les economies locals i la identitat personal i és una de les principals defensores de la “localització” o de la descentralització com a mitjà per contrarestar aquests impactes.

 

 

Obre literària i fílmica

Té dos llibres: el primer Ancient Futures: Learning from Ladakh, “un clàssic inspirador”, amb solucions interessants als impactes no desitjats del desenvolupament, basats en les seves dècades viscudes i treballant a Ladakh, a l’Índia. Junt amb la pel·lícula del mateix títol, l’obra ha estat traduïda a més de 40 idiomes i es va vendre prop de mig milió d’exemplars. El seu llibre més recent, Local is Our Future aborda la necessitat d’un canvi econòmic sistèmic del global al local pot permetre afrontar les crisis socials, econòmiques, ecològiques i espirituals del món. Actualment el llibre està sent traduït al castellà i en campanya de mecenatge. És també la productora i co-directora de la guardonada pel·lícula The Economics of Happiness. 

Influència internacional
Helena ha fet conferències en set idiomes i ha aparegut en mitjans de comunicació de difusió, impresos i en línia, inclosos MSNBC, The London Times, The Sydney Morning Herald i The Guardian. Ha escrit nombrosos articles i assaigs, i la seva obra ha estat objecte de més de 300 articles a tot el món.

Biografia
Educada a Suècia, Alemanya, Àustria, Anglaterra i els Estats Units, Helena es va especialitzar en lingüística, i va fer estudis a la Universitat de Londres i al MIT. Des de 1975, treballa amb la gent de Ladakh o “Petit Tibet” per trobar maneres de permetre a la seva cultura conèixer el món modern sense sacrificar els valors socials i ecològics. Per aquests esforços va rebre el premi Right Livelihood Award o “Premi Nobel alternatiu”. També va ser guardonada amb el prestigiós Premi Goi Peace el 2012.

Societat civil
Cofundadora i directora de Local Futures i The International Alliance for Localization (IAL). Amb seu a Estats Units i Regne Unit, amb filials a Alemanya i Austràlia, Local Futures examina les causes fonamentals de les nostres actuals crisis socials i ambientals, alhora que promou uns patrons de vida més sostenibles i equitatius tant al nord com al sud.

Vídeos:

TED TALK (73.000 visualitzacions)

Conferència Economia de la Felicitat 2018 

scroll to top