Joan Alvado

Nascut a Altea el 1979, Joan Alvado viu a Barcelona des de 2005. Els seus treballs han estat publicats en mitjans como ara Newsweek, The New York Times, CNN, The Washington Post, Bloomberg Business Week, El País, La Repubblica, Der Spiegel, Hurriyet, VICE, Descobrir Catalunya, entre d’altres. Part dels seus treballs han estat exposats en esdeveniments i festivals fotogràfics de l’Estat espanyol, els EUA, Cuba, Turquia, França, Romania, Eslovènia i Itàlia. Des de 2013, col·labora amb el col·lectiu de fotògrafs turcs NAR Photos, i el seu arxiu és distribuït per agències com ara AFP, Getty Images o Laif.

El seu treball se centra en projectes documentales de llarga duració que busquen trencar els clixés visuals i els estereotips establerts. El 2015, el seu projecte Escola de pastors va rebre el premi Lens Culture Emerging Talent Award, va ser seleccionat per a Descubrimientos PhotoEspaña, i exposat a San Francisco i als festivals Docfield (Bcn), Noviembre Fotográfico (La Habana), Photogenic (Barcelona) PhotoAlicante o la biennal de fotografia Fotonoviembre de Tenerife. La sèrie fotogràfica de Escola de Pastors s’ha publicat en mitjans com ara The Washington Post i Bloomberg Businessweek (USA), Der Spiegel (Alemanya), Duzy Format magazine (Polònia), Voima magazine (Finlàndia), Equal Times (Bèlgica), Descobrir Catalunya, El Mundo de los Pirineos.

El cicle de vida de Escola de Pastors es completa el el 2018 amb la publicació d’un llibre de fotografia editat per Pol·len edicions, i l’estrena d’un migmetratge dirigit per Joan Alvado i el cineasta de Nova York David Sampliner.

Joan Alvado és l’autor d’Escola de pastors, editat l’abril del 2018.

Més informació

 

scroll to top