Mari Luz Esteban

Mari Luz Esteban és llicenciada en medicina i doctora en antropologia social. Docent a la universitat des de 1994, actualment imparteix classes a la Universitat del País Basc (UPV-EHU). És activista feminista i com a investigadora s’ha especialitzat en la antropologia feminista, en les àrees de gènere, salut, cos i emocions/amor.

De les seves nombroses publicacions destaquen els llibres Re-producción del cuerpo femenino. Discursos y prácticas acerca de la salud (Editorial Gakoa-Tercera Prensa, 2001), Antropología género, salud y atención (Edicions Bellaterra, 2010), Crítica del pensamiento amoroso (Edicions Bellaterra, 2011), un treball que agrupa cinc anys de feina de l’autora en aquest àmbit, i Antropología del cuerpo: género, itinerarios corporales, identidad y cambio (Edicions Bellaterra, 2013). Entre la diversitat d’articles publicats, remarcar “El estudio de la salud y el género: las ventajas de un enfoque antropológico y feminista” en Salud Colectiva, (2006) i “Identidades de género, feminismo, sexualidad y amor: los cuerpos como agentes”, en Política y Sociedad (2009).

Amb Pol·len Edicions ha publicat La mort de la mare em va fer més lliure , El feminisme i les transformacions a la política, Manifest de la nova dona vella

scroll to top