Elogi del paper

16,00

Elogi del paper. Contra el colonialisme digital. El llibre en paper no ha mort, ni ho farà. Però com l’arribada dels dispositius electrònics ha modificat la lectura? El filòsof Roberto Casati escriu un assaig ple de matisos que transita des d’un elogi exquisit del llibre en paper a la deconstrucció del colonialisme digital com a ideologia, que resumeix en un principi: “Si és possible que determinada cosa o activitat migri cap al digital, ha de migrar”. Oposar-se a aquesta tesi et pot merèixer ser titllada de luddita, però segons Casati, el que cal és negociar, invocar el principi de precaució davant la tecnologia, no acceptar-la passivament, sinó transformar-la o adaptar-la. I, l’escola, sens dubte, ha de ser el primer espai de protecció de l’atenció. Si s’introdueix la tecnologia a les aules, ha de ser de la mà d’un bon design que la situï com a mitjà per a un fi pedagògic que la transcendeixi. Traduït per Xènia Amorós, que també escriu un epíleg contra la digitalització de les aules catalanes.

 

Autoria: Roberto Casati
Traducció: Xènia Amorós Soldevila
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-60-4
Edita: Pol·len Edicions
Any: 2022
Pàgines: 168
Col·lecció: Producció Neta
Gènere: assaig
Format: 15 x 21 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 1.138 g
IBIC: TBX, HP, JNA, JNUM, PDR
PVP: 16

El llibre en paper no ha mort, ni ho farà. Però com l’arribada dels dispositius electrònics ha modificat la lectura? El filòsof Roberto Casati ens convida a fer-nos moltes preguntes en aquest assaig que deconstrueix el colonialisme digital, una obra que s’endinsa en els dèficits d’atenció dels nostres temps i convida a la comunitat educativa a fer servir la tecnologia només quan hi ha darrera uns propòsits pedagògics ben dissenyats.

L’obra de Casati ha estat traduïda per Xènia Amorós Soldevila, professora de Tecnologia de la Traducció, mare i activista per l’educació pública. Per cloure l’assaig, Amorós ens proposa un epíleg crític a la digitalització de les aules catalanes.

Els nous formats [dels llibres electrònics] no han obert nous horitzons de lectura; al contrari, aquesta lectura ha estat robada
Roberto Casati.

El llibre està ecoeditat per Pol·len Edicions i compta amb el segell del Llibre Local.