Miren Agur Meabe

Miren Agur Meabe

Miren Agur Meabe (Lekeitio, 1962) és una de les referències de la literatura basca actual. Llicenciada en magisteri i filologia basca, ha estat mestre d’Ikastola i directora editorial, oficis que han deixat per a dedicar-se plenament a les lletres.

La seva obra de literatura infantil i juvenil ha estat guardonada amb tres edicions del Premi Euskadi, atorgades a les novel·les Itsaslabarreko etxea (‘La casa del penyasegat’) al 2002, Urtebete itsasargian (‘Un any al far’) al 2007 i Errepidean (‘A la carretera’) al 2011. Així mateix, el seu àlbum Mila magnolia-lore (‘Mil flors de magnòlia’) va ser inclosa a la Llista d’Honor de l’IBBY del 2012.

També és fonamental la seva obra en poesia, on destaquen especialment els poemaris Azalaren kodea (‘El codi de la pell’) i Bitsa eskuetan (‘Escuma a les mans’), ambdós guanyadors dels Premis de la Crítica el 2001 i 2011, respectivament.

Un ull de vidre és la seva primera novel·la per a adults i ha estat reconeguda pels lectors bascos amb el premi de 111 Akademia 2013.

scroll to top