Els amos del passeig de Gràcia Una radiografia del poder

25,00

Els amos del passeig de Gràcia. Una radiografia del poder, de Rafa Burgos, és l’anàlisi d’una artèria que és sinònim d’estatus, de poder econòmic i també polític. Una idea de Rafa Burgos amb il·lustracions de Mercè M. Tarrés i pròleg de Roger Vinton. L’autor combina els apunts d’art i arquitectura de cada edifici, amb el recorregut per les persones i empreses que n’han estat propietàries. Un exhaustiu treball de periodisme d’investigació que situa amb precisió quines són les grans famílies i corporacions que fan del passeig de Gràcia el baluard de l’ostentació i els negocis. Un llibre on s’entrecreuen tres disciplines: el periodisme, l’art i la història. I és que són pocs els privilegiats que poden ferse un forat en aquesta avinguda. Ser-hi significa formar part del selecte club dels poderosos. Abans i ara. La burgesia catalana i la internacional ho saben.

Accedeix als personatges Amancio Ortega i Enric Sagnier.

Accedeix als personatges Frederic Marès i Glòria Soler.

Esgotat

Autoria: Rafa Burgos
Llengua: català
ISBN: 9788416828623
Edita: Pol·len
Any: 2019
Pàgines: 246
Col·lecció: Edicions especials
Gènere: assaig
Format: 16,7 x 24
Petjada de carboni (CO2 eq.): 1968
PVP: 25 euros

Grans fons d’inversió, així com societats immobiliàries o socimis, han desembarcat a cop de talonari per aconseguir un local comercial o edificis sencers. Prestigioses firmes de luxe, hotels de cinc estrelles o noms propis com Amancio Ortega l’han situat entre els eixos més desitjats del món. És per això que ha esdevingut el kilòmetre zero de la gentrificació, l’epicentre on el capital estranger mostra orgullós el seu poder i l’escenari (o particular foguera de les vanitats) d’una burgesia local que voldria passar inadvertida. En definitiva, ens trobem davant del que potser és l’estudi més complet mai fet sobre el passeig de Gràcia.

Darrera entrevista de l’autor a Nació digital, Entrevista Rafa Burgos: «Els fons voltor són els amos del passeig de Gràcia». Si vols veure més aparicions als mitjans, no et perdis el Recull de premsa.