Nim i Blau

16,00

Nim i Blau, és el segon títol de la col·lecció “Som-hi totis” de Bel Olid,  la primera col·lecció de llibres infantils en català que mostra personatges explícitament no binaris i fa servir el neomorfema -i per referir-s’hi,  il·lustrat per l’Alba Domingo. “Som-hi totis” té com objectiu crear un espai en què les criatures es puguin imaginar més enllà de les identitats de gènere convencionals, per concentrar-se en l’alegria d’autodescobrir-se.

—I tu, Nim, què és el que ets? Ets un nen o ets una nena? I tu, Blau, ets nena o nen?
Nim i Blau prefereixen altres preguntes.

Autoria: Bel Olid i Alba Domingo
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-79-6
Edita: Pol·len edicions
Any: 2023
Pàgines: 32
Col·lecció: Som-hi totis! (Criatures)
Gènere: conte infantil
Format: 21×21 , tapa dura
Petjada de carboni (CO2 eq.): 826
PVP: 16€

IBIC: YBC, YX

Nim i Blau, és el segon títol de la col·lecció “Som-hi totis” de Bel Olid,  la primera col·lecció de llibres infantils en català que mostra personatges explícitament no binaris i fa servir el neomorfema -i per referir-s’hi.   Il·lustrat per l’Alba Domingo.
“Som-hi totis” té com objectiu crear un espai en què les criatures es puguin imaginar més enllà de les identitats de gènere convencionals, per concentrar-se en l’alegria d’autodescobrir-se.
“Som-hi totis” és la primera col·lecció de llibres infantils en català que mostra personatges explícitament no binaris i fa servir el neomorfema -i per referir-s’hi. Mostra una gran varietat de personatges que fugen de la binarietat i dels estereotips de gènere, amb l’objectiu de crear un espai en què les criatures es puguin imaginar més enllà de les identitats de gènere convencionals, per concentrar-se en l’alegria d’autodescobrir-se.
1. Pots ser, és un abecedari que ofereix recursos per descriure les criatures més enllà dels tradicionals guapa/fort.
2. Nim i Blauevita la pregunta “ets nen o nena?” i es concentra en el que els agrada fer a Nim i a Blau.
3. Tinc ganaaborda el problema de l’assetjament escolar d’una manera divertida i imaginativa, que rebutja el tòpic “en el fons, tothom és bona persona” i ofereix a les víctimes una possibilitat de catarsi.
Els llibres de “Som-hi totis”  de Bel Olid volen ser divertits per a les criatures, i alhora oferir-los un espai per parlar amb les persones adultes que les acompanyen dels reptes de ser ellis mateixis en el segle XXI.
Amb el suport de: