Parlem-ne. Intervenció socioantropològica i conflictes relacionats amb els llocs de culte

10,00

Existeix una idea molt estesa sobre el fet que és millor no parlar dels conflictes relacionats amb els llocs de culte (i en especial de l’islam), o almenys fins que no acaba sent necessari fer-ho. En contrast amb això, hem indagat en les possibilitats que ens proporciona el diàleg per construir consensos bàsics, sentits compartits, que no evitaran necessàriament els conflictes, ja que aquests són, en molts dels casos, simples símptomes que ens revelen altres malestars i necessitats insatisfetes.

En estoc

---

Existeix una idea molt estesa sobre el fet que és millor no parlar dels conflictes relacionats amb els llocs de culte (i en especial de l’islam), o almenys fins que no acaba sent necessari fer-ho. En contrast amb això, hem indagat en les possibilitats que ens proporciona el diàleg per construir consensos bàsics, sentits compartits, que no evitaran necessàriament els conflictes, ja que aquests són, en molts dels casos, simples símptomes que ens revelen altres malestars i
necessitats insatisfetes. Parlem-ne. Internvenció socioantropològica i conflictes relacionats amb els llocs de culte reflecteix la investigació sobre els processos d’obertura i localització  de nous centres de culte a Catalunya, recorrent a metodologies de recerca en les quals es planteja la participació i el diàleg dels diferents actors involucrats en els esmentats processos.
 Juan de la Haba, Enrique Santamaría i Laura C. Yufra, són membres fundadors i directors d’estudis de l’associació ERAPI – Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia, així com animadors del grup de treball «Socioantropologia dels mons contemporanis», de l’Institut Català d’Antropologia (ICA).