Un món en un dia. Contes diversos històries quotidianes

18,00

Un món en un dia. Contes diversos històries cotidianes

Què significa que un joc és per a nens? Per què es diu que plorar és de covards? Què passa amb el plaer i el cos? Què em passa quan em diuen maca? És possible tenir dues cases i ser una família? Puc ser visible a la meva manera? Algú més sap que tot pot ser diferent depenent de com es miri?
La mirada de gènere i l’acompanyament respectuós travessen els nostres contes, tant en els processos vitals dels seus protagonistes com en el llenguatge que s’empra. Una porta oberta a la creativitat i la llibertat.

Edat recomanda: 5 -12

Un conte escrit per Aida Rivas-Moreno i Gus Bas Planas e il·lustrat per Glòria vives Xiol.

Autoria: Aida Rivas-Moreno, Gus Bas Planas (textos) // Glòria vives Xiol (Il·lustracions)
Llengua: Català
ISBN: 978-84-18580-10-9
Edita: Pol·len Edicions
Any: 2021
Pàgines: 52
Col·lecció: Criatures
Gènere: Literatura infantil
Format: 17×24, tapa dura
Petjada de carboni (CO2 eq.): 584
PVP:18

 

Un món en un dia. Contes diversos històries quotidianes

Els contes que tens a les mans estan escrits en la seva majoria sense gènere gramatical perquè puguis identificar els personatges
lliurement (excepte en dos contes). La proposta parteix d’una mirada atenta a les limitacions que el gènere suposa al desenvolupament de la infància, i a les desigualtats, les pressions i les exclusions que produeixen les seves etiquetes.
Aran i Odei són noms que s’utilitzen indistintament. On posa Elies pot pensar en Elisa, Elies, Elisabet o simplement Eli, sense haver d’escollir entre femení o masculí. El mateix passa amb Adri i amb Àlex. Només dos personatges tenen un nom acompanyat de l’article «la», en català, i amb adjectius en femení: Ivet i Hasna. Sovint darrere d’un llenguatge gramaticalment neutre imaginem personatges masculins: així és la nostra herència. I per la necessitat de poder imaginar experiències de nenes a les nostres històries hem optat per introduir el gènere gramatical femení
en aquests dos contes. Esperem que el joc del llenguatge continuï amb qui llegeixi aquest llibre, és a dir, amb tu.
A les teves mans deixem les nostres històries perquè tu puguis escriure les teves.
Aida i Gus

Més informació sobre les autores de Un món en un dia. Contes diversos històries cotidianes

Aida Rivas-Moreno
Gus Bas Planas