Intervenció Leiane Madariaga a la presentació ‘En honor a la verdad’

Intervenció de Leiane Madariaga

El dimarts 16 de febrer de 2021, va tenir lloc la presentació presencial/virtual i simultània del llibre En honor a la verdadL’acte va tenir lloc a la llibreria Espai Llavors de L’Hospitalet de Llobregat, a l’espai cultural La Bolsa de Bilbo, i a diferents domicilis. L’acte es pot visualitzar online aquí: veure la presentació sencera de En honor a la verdad. A continuació reproduïm les paraules que ens va adreçar Leiane Madariaga:

“Bona tarda a tothom.

He conegut un pare jubilat, sempre a casa nostra, que venia a buscar-me a l’escola. En altres paraules un pare que podria ser ordinari.

A través de la família i la gent, escoltava històries i anècdotes d’aita. Em preguntava a mi mateixa qui era, per quin motiu havia arriscat tant per el País Basc i com ho havia fet perquè la gent respectés les seves decisions i opinions. Sabia que representava una figura particular dins de la comunitat basca: un personatge conegut en el nostre país ja que quan anàvem a un esdeveniment públic a cada passa la gent ens aturava per saludar-nos.

Malgrat tot, la meva curiositat augmentava i volia saber més sobre la seva trajectòria.

Per tant, el llibre m’ha permès no només conèier l’aspecte invisible del nostre pare, sinó també comprendre aquesta època de la nostra història i, sobretot, donar sentit a un fenomen no explicat o explicat d’una altra manera a través de veus externes.

Personalment, crec que a més de fer honor a la veritat també fa honor a tot el poble basc i li dóna dignitat i existència, raó de ser, perquè pren en compte una preocupació del poble basc que sempre ha estat ben present: l’opressió que obstaculitza la llibertat. En definitiva, redacta d’una manera rigorosa i en primera persona un passat molt present i encara silenciat en la nostra història.

Moltes gràcies.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top