Fragment del llibre:
Introducció Finances ètiques i solidàries

Nina González i M. Antònia Bartolí Tosquella, Finançament Ètic i Solidari (FETS), (redacció)


Presentació de la publicació

El present llibre, que es publica en la col·lecció Eines que la Xarxa d’Economia Solidària (XES) edita amb Pol·len Edicions, vol ser una eina de formació i coneixement per a les persones interessades en les finances ètiques (FE) que, a més, les convidi reflexionar a partir de les converses i les reflexions de les mateixes entitats que desenvolupen l’activitat financera en la perspectiva de l’economia solidària.

L’objectiu de la publicació és aprofundir en el què i el perquè de les finances ètiques i solidàries, i alhora contribuir a l’anàlisi dels límits i els reptes que comporta la construcció d’un sistema de finances d’aquesta mena. Cal remarcar l’experiència singular que per a les entitats de FE i solidàries ha representat elaborar aquesta publicació, ja que s’ha portat a terme amb el mateix esperit de construcció col·lectiva que vol promoure. En aquesta línia, doncs, les diferents entitats que conformen l’ecosistema de les finances ètiques i solidàries a Catalunya han viscut un procés col·lectiu de treball i discussió. Es volia que el llibre respongués a les concepcions i les pràctiques de les entitats i a la necessitat d’aprofundir en una reflexió compartida que els permetés construir juntes una altra manera de fer i d’entendre l’economia. Aquest procés es va realitzar al llarg dels anys 2017 i 2018. La Comissió de Formació i Publicacions de la XES, en col·laboració amb Finançament Ètic i Solidari (FETS), va convocar unes primeres reunions amb les entitats de FE de Catalunya per decidir el contingut i la metodologia d’elaboració del llibre. Es va elaborar un primer esquema, que va ser discutit per tothom. Després van tenir lloc dues trobades en què persones representants de totes les entitats van fer aportacions, van reflexionar i van debatre sobre els límits i els reptes de futur de les entitats de FE. Unes reflexions que van servir perquè dues periodistes escriguessin els capítols segon i tercer, que tot seguit van ser revisats per les persones participants. Finalment, cada entitat es va presentar sintèticament.

Totes les entitats han valorat positivament aquesta experiència de treball col·lectiu que els ha permès conèixer-se millor, reflexionar conjuntament, constatar que són més els trets comuns que les diferències, i elaborar un producte que s’espera que tingui una àmplia difusió i serveixi per a donar a conèixer més el món de les finances ètiques i solidàries a Catalunya.

Descarrega La introducció sencera en pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.