El món ens mira

12,00

Des d’Emilio Botín fins a Standard & Poor’s alertaven que les amenaces democratitzadores contra el règim eren dues: el procés català i un possible tomb polític a l’Estat. Visibilitzats (i sap greu) la incapacitat, l’abast i les limitacions de la segona (a qui tant s’ha combatut des del mateix Estat), només queda l’esquerda catalana com a marc operatiu i com a opció de ruptura democràtica que superi els cadenats del 78. Ningú va dir que fos fàcil, però més difícil i refotut serà quedar-nos igual i al mateix lloc. Memòria i esperança, ahir com avui, cal obrir per baix i a la perifèria el que pretenen tornar a tancar per dalt i al centre. Qui vulgui fer-ho trobarà estris; qui no, excuses.

El món ens mira. Veus desobedients sobre l’autodeterminació i emancipació de Catalunya és un recull de 35 articles de diferents activistes internacionals i nacionals sobre l’autodeterminació de Catalunya.

Autoria: Diverses autories
Llengua: català
ISBN: 9788416828609
Edita: Pol·len
Any: 2019
Pàgines: 356
Col·lecció: L’Observatori
Gènere: assaig
Format: 15 x 21
Petjada de carboni (CO2 eq.): 860
PVP: 12 euros

 

“Volem governar-nos, volen sotmetre’ns. Aquesta és l’equació que cal resoldre: si som capaços de construir un refugi democràtic i social contra la voracitat dels carronyaires contemporanis.”

David Fernàndez a l’epíleg del llibre

 

Des d’Emilio Botín fins a Standard & Poor’s alertaven que les amenaces democratitzadores contra el règim eren dues: el procés català i un possible tomb polític a l’Estat. Visibilitzats (i sap greu) la incapacitat, l’abast i les limitacions de la segona (a qui tant s’ha combatut des del mateix Estat), només queda l’esquerda catalana com a marc operatiu i com a opció de ruptura democràtica que superi els cadenats del 78. Ningú va dir que fos fàcil, però més difícil i refotut serà quedar-nos igual i al mateix lloc. Memòria i esperança, ahir com avui, cal obrir per baix i a la perifèria el que pretenen tornar a tancar per dalt i al centre. Qui vulgui fer-ho trobarà estris; qui no, excuses.

El món ens mira. Veus desobedients sobre l’autodeterminació i emancipació de Catalunya és un recull de 35 articles de diferents activistes internacionals i nacionals sobre l’autodeterminació de Catalunya.

Aquestes son les persones que hi han escrit:

Abdessadek El Atiki és activista antiracista i membre del grup de treball antiracista de la CUP.

Vidal Aragonés és advocat laboral en una cooperativa de dret i és professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és membre del Parlament de Catalunya per a la CUP.

Anna Arqué i Solsona és analista de mitjans i portaveu de la International Commission of European Citizens (Comissió Internacional de Ciutadans Europeus).

Quim Arrufat és politòleg, membre de la CUP i va ser membre del Parlament de Catalunya entre 2012 i 2015 i membre del Secretariat Nacional de la CUP durant els esdeveniments de setembre i octubre de 2017.

Chris Bambury és escriptor, productor i presentador de televisió i és el referent públic del grup parlamentari britànic All Party sobre Catalunya.

Ignasi Bernat és sociòleg i activista. Ha estat professor de la Universitat de Girona i de la Universitat de Surrey.

Albert Botran és historiador i membre del Secretariat Nacional de la CUP. També és membre de Poble Lliure. Va ser diputat del Parlament de Catalunya per la CUP entre el 2015 i el 2017 i membre del Secretariat Nacional de la CUP entre 2009 i 2013.

Mireia Boya és membre del Secretariat Nacional de la CUP i n’és la portaveu. Va ser diputada del Parlament de Catalunya per la CUP entre 2015 i 2018. És professora de Ciències Ambientals a la Universitat Pompeu Fabra. Actualment està pendent d’un judici per desobediència.

Liz Castro és autora i traductora. És la presidenta del Comitè Internacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Mònica Clua-Losada és professora de Ciències Polítiques a la Universitat de Texas Rio Grande Valley, EUA. Ha escrit sobre els efectes de la crisi financera actual en la Unió Europea, sobre l’Estat espanyol i els moviments socials estatals.

Joan Coma és membre de la CUP i regidor de l’Ajuntament de Vic. Va ser acusat de sedició després que l’extrema dreta el denunciés per una intervenció en el ple de l’Ajuntament en què va defensar la necessitat de desobediència.

Jordi Cuixart és el president d’Òmnium Cultural. Està a la presó a l’Estat espanyol des del 16 d’octubre de 2017, a l’espera de judici per sedició.

Gerry Carroll és membre de l’Assemblea Legislativa d’Irlanda del Nord per People Before Profit (La gent abans que el benefici).

KD Ewing és professor de Dret Públic al King’s College de Londres i president de l’Institut de Drets Laborals.

Fiona Ferguson és una activista i membre de People Before Profit i Rally4Choice.

David Fernàndez és periodista, activista i membre i antic portaveu de la CUP. Va ser membre del Parlament de Catalunya entre 2012 i 2015.

Anna Gabriel és exiliada política a Ginebra, Suïssa. Va ser diputada del Parlament de Catalunya i portaveu de la CUP al Parlament entre 2015 i 2017. És professora de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre del sindicat CGT.

Javier García Fernández és historiador i membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores. És investigador del Centre d’Estudis Socials de la Universitat de Coimbra i professor de la Universitat de Granada.

Joan Garriga ‘Nana’ és membre del Secretariat Nacional de la CUP. Va ser membre del Parlament de Catalunya per la CUP entre 2015 i 2017 i és membre del sindicat CGT.

Xevi Generó és membre de CUP i Endavant i va ser membre del Secretariat Nacional de la CUP durant els esdeveniments de setembre i octubre de 2017.

Núria Gibert és regidora de la CUP de l’Ajuntament de Sant Cugat. Va ser membre del Secretariat Nacional de la CUP durant els esdeveniments de setembre i octubre de 2017.

Ramón Grosfoguel és sociòleg i professor activista del Departament d’Estudis Ètnics de la Universitat de Califòrnia, Berkeley. També és membre fundador de la Decolonial International Network (Xarxa Internacional Decolonial).

Costas Lapavitsas és professor d’Economia de l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres i ex membre del Parlament hel·lènic pel partit Syriza.

George Kerevan és cineasta i polític. És ex diputat del Parlament del Regne Unit i fundador del Grup Parlamentari del Regne Unit All Party sobre Catalunya.

Robert Knox és professor de Dret a l’Escola de Dret i Justícia Social de la Universitat de Liverpool. És membre del consell editorial d’Historical Materialism.

Paul Mason és periodista, editor de notícies i comentarista polític.

Gerard Nogués és politòleg, activista local, organitzador cooperativista i membre de la CUP.

Albert Noguera és professor de Dret Constitucional de la Universitat de València. Ha estat assessor dels governs de Bolívia i Equador.

Eulàlia Reguant és membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidora de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser diputada del Parlament de Catalunya entre 2015 i 2017.

Carles Riera és membre del Parlament de Catalunya des de 2016. També és el portaveu actual de la CUP al Parlament i membre d’Endavant.

Maria Rovira és psicòloga i membre de la CUP i d’Endavant. És regidora de l’Ajuntament de Barcelona.

Sergi Saladié és geògraf i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. És activista antinuclear. Va ser membre del Parlament de Catalunya entre 2015 i 2017.

Benet Salellas és advocat penal i membre de la CUP. Va ser membre del Parlament de Catalunya entre 2015 i 2017.

Clara Sànchez és activista feminista i antiracista. És membre de la CUP i d’Endavant.

Natàlia Sànchez Dipp és membre de la cooperativa i productora Metromuster i membre del Parlament de Catalunya per la CUP. Va ser membre del Secretariat Nacional durant els esdeveniments de setembre i octubre de 2017.

Blanca Serra i Puig és membre de la CUP i de Poble Lliure. Va ser membre fundadora de l’ANC. Ha estat activista feminista i independentista des de finals dels anys seixanta.

Gabriela Serra ha estat activista pacifista, feminista i comunista des de l’època franquista. Va ser diputada del Parlament de Catalunya per la CUP entre 2015 i 2017.

Òscar Simon és professor, sindicalista i membre de la CUP i del sindicat IAC. Va ser membre del Secretariat Nacional de la CUP durant els esdeveniments de setembre i octubre de 2017.

Maria Sirvent és advocada de temes de gènere i habitatge i activista social. Actualment és membre del Parlament de Catalunya per la CUP.

Mike Small és escriptor i editor. És editor de Bella Caledonia.

Luke Stobart ha estat activista a Catalunya des de mitjan anys noranta. Actualment està escrivint un llibre per a Verso sobre els diferents reptes de l’establiment espanyol en aquesta dècada. També treballa com a professor, investigador i intèrpret de conferències.

Joan Teran és politòleg i membre de la CUP i d’Endavant. Va ser membre del Secretariat  Nacional de la CUP entre 2009 i 2015.

Mireia Vehí és sociòloga i membre del Secretariat  Nacional de la CUP. Va ser diputada del Parlament de Catalunya per la CUP entre 2016 i 2017. És una activista antiracista i membre de Tanquem els CIE.

David Whyte és professor d’Estudis Sociològics i Legals de la Universitat de Liverpool. Ha escrit sobre Catalunya per Red Pepper, Bella Caledonia i The Guardian.