Maternitat Invisible

12,00

Maternitat Invisible és un recull de les vivències personals de l’autora, Elisenda Pascual i Martí, en relació a les seves tres pèrdues gestacionals. Està escrit en un format de poesia narrativa que, gràcies a l’ús de la metàfora, permet descriure allò que sovint no té paraules.

Va acompanyat de les il·lustracions de l’Alba Falgarona ( Wäwä ) que acompanyen les paraules amb imatges dotades de profunditat i significat.

Autoria: Elisenda Pascual i Martí
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-81-9
Edita: Pol·len edicions
Any: 2023
Pàgines: 44
Col·lecció: D-fracciones
Gènere: poesia
Format: 11,5 x 16,5 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 611
PVP: 12€

Maternitat Invisible  reflexiona sobre el dolor, la pèrdua i el dol en un to seré i tranquil. També posa de manifest la idea d’una dona sense criatures, el qüestionament dels rols socials en aquest format de vida, i el camí futur que dibuixar.

Parlar del dol gestacional encara segueix sent un tema que incomoda i neguiteja. Aportar obres que plantegin aquesta temàtica és necessari en una societat que, cada cop més, abraça els tabús i els temes silenciats.

El format de l’obra ajuda a integrar la realitat de les pèrdues gestacionals des d’una perspectiva lleugera i plena d’esperança. L’autora, psicòloga perinatal, reflexa amb cada estrofa el procés intern que ha travessat en el camí de processar cada un dels dols. Això ofereix un alè d’acompanyament a altres dones que han viscut, o ho estan fent, una pèrdua gestacional.

Maternitat Invisible pretén ser, en lo profund, una oda a les mares que ningú veu però que han gestat i, de vegades, parit abans d’hora els seus infants.

El llibre va adreçat a tota persona que tingui la sensibilitat suficient per comprendre que la mort és inherent a la Vida. Està pensat, sobretot, per a dones que han viscut pèrdues gestacionals; a les parelles o a les persones que les han acompanyat (o acompanyen);a professionals que treballen amb dones en edat fèrtil; a dones que formen grups de dol perinatal; i a qui, per ressonància, vol escoltar empàticament el procés transformador d’abraçar la mort quan esperes vida.

Sobre les autores:

Psicòloga, psicoterapeuta i escriptora. Des del 2008 acompanya famílies en procés de criança. Fundadora d’Acompanyament Familiar i Cursos Crianza Respetuosa. Autora de diversos llibres. Conferenciant i tallerista. Activista de la criança respectuosa com a manera de transformar el món.

Il·lustradora. Des del 2012 que treballa com a il·lustradora professional sota el nom artístic de Wäwä Il·lustració. Ha treballat en projectes editorials, com a muralista, il·lustrant cartells, cd’s de música, participant en exposicions col·lectives, com a comissaria, tallerista, i realitzant tota mena de projectes personals. A través del seu art mira explicar la vida des de la visió d’una dona i ensenyar l’amor i el respecte que sent cap a la natura.