Tot era massa fràgil

22,00

Tot era massa fràgil, de Rubèn Suriñach, és una novel·la distòpica (hopepunk) que transcorre en dos fils temporals paral·lels. La història comença el 2045 i ens presenta en Miki Batalla, un periodista depressiu que sobreviu, com pot, enmig d’una Barcelona assotada pel canvi climàtic i la crisi energètica, i un règim polític dictatorial que està en guerra, des dels anys vint, amb la guerrilla anomenada la Resistència. El protagonista es troba, de manera fortuïta, la Clara, la seva exparella, que va passar a la clandestinitat quan va començar la guerra, l’any 2025. Ella li demana que la vagi a buscar, que tenen una conversa pendent, li dona un codi indesxifrable i desapareix. La trobada desferma una allau de records dolorosos sobre el passat, i porta la història al 2025. La novel·la presenta un paisatge social inquietant: al 2025, amb l’agudització del conflicte social i la regressió democràtica de l’Estat; i vint anys més tard, amb les conseqüències de l’escalfament global i l’escassetat energètica. A més, explora l’etern debat de l’activisme entre el reformisme i el rupturisme. Amb pròleg d’Alfons Pérez.

[Fitxa català]
Autoria: Rubèn Suriñach Padilla
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-62-8
Edita: Pol·len Edicions
Any: 2022
Pàgines: 296
Col·lecció: Narratives
Gènere: novel·la (distopia, hopepunk)
Format: 15 x 21 cm
IBIC: FLC
Petjada de carboni (CO2 eq.): 3.127 g
PVP: 22 euros

Tot era massa fràgil, de Rubèn Suriñachés la primera novel·la de l’autor i és alhora el primer títol d’una nova col·lecció de Pol·len Edicions. La col·lecció Narratives neix per generar imaginaris nous, presents i futurs, novel·les amb fondària social i política escrites per autories locals, i petits tresors més llunyans.

«Tot era massa fràgil ens diu que la fragilitat també es troba en el relat del futur que ens han induït a projectar. Que el futur no sigui com ens han explicat no vol dir que no sigui. Dependrà de les coses que fem, com les fem i amb qui les fem; tindrem (o no) una vida que mereixi ser viscuda.» Alfons Pérez, prologuista

«Profundament necessari, amb un humor àcid que et fa reflexionar. Un llibre que arriba a l’hora perquè la resta fem tard».
Carlota Freixenet, llibretera (La Carbonera)