Caminar mirant amunt

Primera conversa entre Pilar Sampietro i Ignacio Somovilla per a promocionar el futur llibre El Jardí amagat. Aquesta conversa s’ha produït el 4 de febrer de 2013.

Pilar

4 febrer 2013 – 9:18

Caminar mirant amunt.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:18

Això és el que fem quan anem pel carrer l’Ignacio Somovilla i la Pilar Sampietro, mirar amunt cap els terrats i els balcons buscant un forat on s’hi descobreix un jardí o un arbre entre el ciment. Però abans d’explicar-vos més coses sobre les nostres passejades serà millor que ens presentem.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:20

Pilar Sampietro es una periodista de Radio Nacional de España que lleva dedicada muchos años a descubrir músicas azules, miradas verdes y a sacar los colores de la información. La vida en verde es donde habla del mundo “natural”, mirando de otra manera la vida y descubriendo otros mundos posibles.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:21

I l’Ignacio Somovilla és un artista asturià que no perd cap ocasió per apropar-se a qualsevol jardí i gaudir dels colors i els aromes per després explicar-ho als que té més a prop, també a la radio. Seguir-lo es descobrir una nova ruta de jardins amagats o participar en una trobada internacional d’art i jardins a qualsevol punt del món.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:23

y con estos antecedentes nuestros caminos ser cruzaron… en el jardín.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:24

Sí era un jardí dins d’una casa: Can Felipa, que és un centre cultural que hi ha al barri del Poblenou de Barcelona, molt a la vora d’on hi ha la radio en la que treballo. Vaig anar a fer-li una entrevista i em van fascinar els exemples d’horts i propostes de jardins urbans que l’Ignacio havia recollit en la mostra.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:27

Era el “Paradís perdut” una expo que comisarié hace ahora tres años, En ella se mostraban obras de artistas jóvenes que exploraban desde diferentes perspectivas y con diferentes lenguajes artísticos la idea del jardín. Había también un ciclo de cine y jardín, un pic-nic de inauguración, talleres para familias, un centro de documentación en la biblioteca…

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:27

http://vimeo.com/27814076

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:28

En este link podeis ver un resumen del “Paradís perdut”

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:29

El cas és que l’Ignacio va acabar col·laborant al programa de Radio La Vida en Verde que faig a REE i RNE i des d’aquesta finestra cada més ens ha anat descobrint diferents exemples de relacions artístiques amb els jardins. A cada edició del programa pensàvem que els nostres descobriments els havíem de donar a conèixer i així va néixer la idea de fer un llibre.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:32

La verdad es que Pilar vino a ver la exposición, estuvimos charlando y cuando me propuso que colaborara de una forma más o menos regular, me pareció que era una oportunidad de ensanchar el mundo del jardín y su presencia en los medios (bastante escasa en este país).

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:33

Això és cert!. I després jo li vaig proposar el fet de visitar cada més un jardí o un hort urbà diferent i gravar l’experiència per la ràdio, parlant amb les persones que el cuiden i coneixent de primera mà per què han decidit obrir entre l’asfalt aquest petit racó de verd.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:37

A mi me interesa esta relación -escondida e invisible- de muchísimas gente que en lugares pequeños y a veces inverosímiles, realizan pequeños jardines y huertos, sin más herramientas que la pasión y una querencia, diría casi “genética”, por el mundo natural… especialmente en las ciudades, donde hace tiempo que la naturaleza fue robada, y la gente lucha por tener algo verde que lo reconcilie con su pasado verde.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:40

I durant aquest temps hem descobert un bon grapat de personatges d’aquesta mena que volem que conegueu. Ara estem preparant el llibre i ens agradarà que participeu en el seu camí, en la seva elaboració. Per això, mentre es vagi fent, us proposem participar en aquest blog on us anirem explicant com es va cuinant tot. Apareixerem tots els dilluns per dur-vos allà on esteu una mira d’aire a

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:40

a la setmana que comenceu

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:44

Hemos recorrido la ciudad (la ciudad es Barcelona pero podría ser cualquier ciudad del mundo) encontrando lugares maravillosos, maravillosos porque sus jardineros y jardineras los han hecho así, porque les han puesto pasión, imaginación, deseos por plantas y flores y han creado sus propios paraísos.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:46

Ara deixem que seguiu la vostra rutina, però no oblideu connectar els dilluns amb aquest blog… us sorprendrà tot el que estem preparant… què descobrirem la propera setmana Ignacio?

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:47

La semana que viene podemos pasearnos por Barcelona y quizás acercarnos a Sants, que es donde “descubrimos” el primer jardín; un jardín muy especial, el jardín de la fotógrafa Colita.

 

Pilar

4 febrer 2013 – 9:49

Així serà. I us presentarem un dels col·laboradors del llibre. És Jabier Herreros Lamas, un gran coneixedor del cultiu ecològic. Però aquesta… ja és una altra història. Fins dilluns vinent.

 

Ignacio

4 febrer 2013 – 9:49

Hasta el lunes que viene, que tengáis muy buen inicio de semana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top