Creus que la felicitat és hetero? És clar que no!

I visqueren felices. Relats de lesbianes, raretes i desviades ha estat publicat per Pol·len Edicions per molts motius: per la potència activista del projecte, pel seu procés de recopilació de textos (ha permès aplegar una rica varietat de trajectòries i edats de les autores), “perquè les lesbianes també riuen, i s’ho passen bé, i se’n surten, i tenim ganes que ens ho expliqueu”, com diuen des del projecte, i perquè és una forma de donar suport a un activisme literari. Aquest és l’objectiu de Pol·len Edicions, que aposta per la pol·linització social: difondre obres de pensament crític que, amb la seva distribució i promoció, puguin arribar a circuits on ara es desconeixen.

Cartell_ivisqueren_generic_web

I visqueren felices és el segon títol de la col·lecció D-fracciones, que té com a objectiu publicar obres des de l’ampli i mutant camp dels feminismes. Una col·lecció que vol produir teoria, entesa com a pensament crític i no com a dogma, que pot ser produïda des de les vivències i les emocions i que no pertany només a l’Acadèmia, com ja és molt present als feminismes. Publicar aquests relats “amb final feliç” és també produir teoria encarnada que no només dona compte de vivències, pensaments o reflexions de les seves protagonistes, sinó que també produeix realitat perquè crea referents positius en la literatura lèsbica.

 

ivf_presentació Algunes de les autores durant la presentació del llibre. #28J

 

Akelarre interpreta el tema ‘I visqueren felices’ from El Tinter on Vimeo.

 

El cineasta Fritz Lang deia que els finals feliços, un concepte prou recent, apareixen quan una societat pot proporcionar una vida vivible a les persones. Amb la publicació d’I visqueren felices esperem poder incidir en aquest sentit a la nostra societat tan heteropatriarcal. Crear finals feliços significa ser propietàries del nostre futur i no estar sotmeses al destí. En aquesta línia, amb el compromís amb el present i el futur, creiem que no només és important el contingut sinó també la forma. Per això, com tots els llibres de Pol·len Edicions, aquest està fet sota criteris d’ecoedició, és a dir, gestionant les nostres publicacions amb principis de sostenibilitat. Al final del llibre podreu trobar la motxilla ecològica que mesura els impactes mediambientals i comunica les bones pràctiques per millorar un llibre. Un altre criteri d’ecoedició del que podem gaudir en aquest llibre és la llicència Creative Commons, doncs amb una llicència lliure la durabilitat del llibre és major, i per tant és també un criteri d’ecoedició.

 

No et perdis les properes presentacions:

18/09/2014 a Sant Andreu, Barcelona.

04/10/14 a Besalú.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top