El conte Blau, dedicat a la feina d’Open Arms, a Verkami

Mònica Ortega i Laia Roca (al text) i Gemma Aguasca (a la il·lustració) i Pol·len engeguem una campanya per publicar el conte Blau, un al·legat a mantener viva la memòria dels qui moren al mar.

Acaba d’iniciar-se la campanya de micromecenatge per editar el conte Blau. Què amaga l’horitzó? https://vkm.is/blau

Blau ens convida a descobrir què hi ha més enllà de l’horitzó. Els protagonistes viatjaran al fons del mar per explicar-nos què s’hi amaga. Un conte que fa un al·legat a mantenir viva la memòria dels qui han perdut la vida a la mar. El conte està escrit a quatre mans per la Mònica Ortega i la Laia Roca, i il·lustrat per la Gemma Aguasca i vol donar suport a la feina de l’organització Proactiva Open Arms.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió protegir amb la seva presència al mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Ens dediquem a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.

Blau és un llibre dirigit a un públic infantil i juvenil, pensat per ser llegit a les cases, casals, biblioteques o escoles. L’objectiu és treballar la sensibilització respecte al dret de totes les persones a viure dignament, a obtenir refugi quan escapen dels conflictes armats i ser acollides amb totes les garanties.

La trama de Blau,  en català i en anglès

Els lectors de Blau s’endinsaran en un paisatge fet d’escombraries i de la mà dels protagonistes descobriran una sèrie d’éssers encarregats de disposar la brossa fent rèpliques del fons del mar.
Un d’aquests éssers d’aigua els cantarà una cançó que parlarà de les persones que perden la vida intentant travessar la mar Mediterrània.

 

Qui impulsa el llibre

Les autores són Mònica Ortega i la Laia Roca, i Gemma Aguasca en la il·lustració. Tres persones que utilitzen les eines que tenen al seu abast per explicar el present que habitem. Pol·len edicions ecoedita el llibre, amb criteris de protecció del medi ambient.

El llibre arribarà als mecenes i a llibreries a mitjans del mes de desembre de 2019, moment en el qual farem un primer acte de presentació a Barcelona.

A què es destinen les aportacions?

Les aportacions de les persones mecenes es destinaran a pagar una part del cost de la impressió del llibre. La resta de les donacions seran destinades íntegrament al projecte d’Open Arms.

#PensaEnBlau

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top