Èxit en la presentació del llibre ‘Som com moros dins la boira?’ de Joseba Sarrionandia

El passat dissabte dia 23 de febrer, Pol·len edicions i Pamiela, vam presentar el llibre de Joseba Sarrionandia, Som com moros dins la boira? davant unes 200 persones que van omplir la Sala Raval de Centre de Cultura Contemporanea de Barcelona.

Més de 10 persones, entre basques, amazigues i catalanes, i 3 actuacions musicals, van dotar de contingut literari, històric, però també polític i comunitari, un acte que ha de servir per a donar a conèixer l’obra d’aquest gran escriptor i que ara, arriba en català. Les fotografies que segueixen son fetes per Xavi Piera.

L’activista cultural basc, Jose Angel Irigarai, poc abans de començar l’acte.

Jordi Panyella Carbonell, de Pol·len edicions, conversa amb Maria Jesús Sarrionandia, germana de l’autor.

El periodista Antoni Batista, qui el mateix dia havia publicat una excel·lent entrevista a Joseba Sarrionandia al diari Ara, conversa amb Josep Bargalló.

El periodista i activista Jordi Bigues, un dels principals impulsors d’aquesta edició catalana del llibre de Joseba Sarrionandia, fou el conductor de l’acte.

La presentació del llibre comptà amb projeccions locutades per Aduna Olaizola, on es llegien fragments del llibre de Joseba Sarrionandia.

La Sala Raval del CCCB oferí la calidessa ideal per a que les més de 200 persones que van assistir a l’acte poguéssin submergir-se en la intensitat del llibre.

Jose Angel Irigarai durant la seva intervenció.

Kaissa Ould-Braham, amazic, activista dels drets humans i experta en poesia femenina amaziga, durant la seva intervenció.

El grup amazic Ifsan (llavor) va oferir una emotiva i combativa peça musical.

Maria Jesús Sarrionandia, germana de l’escriptor Joseba Sarrionandia, va recollir un exemplar del llibre i un obsequi de part d’Àngel Panyella, editor de Pol·len edicions.

Ainara Munt Ojanguren, traductora del llibre al català, va parlar del procés, de més d’un any, per a endinsar-se en el treball.

Aziz Baha, militant del moviment amazic i membre de la Casa Amaziga de Catalunya, durant la seva intervenció.

L’edició en euskera del llibre, Moroak gara behelaino artean?, i de fons l’actuació musical de iagoalaiaga.

Josep Bargalló durant la seva intervenció.

El músic Feliu Ventura va interpretar una versió catalana del Sarri Sarri de Kortatu.

A part de les persones que apareixen a les imatges, l’acte va comptar amb les intervencions de Jon ElordiAntoni Batista i Salem Zenia. I no hagués estat possible sense la col·laboració de l’Institut Català d’Antropologia, el Centre Cultural Euskal Etxea, el CCCB, les més de 100 persones que han participat com a mecenes a través de la plataforma Verkami, l’Institut Etxepare, i l’Institut Català de l’Empresa Cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top