Teresa Montsech Vilaseca

Vaig néixer i créixer en una llar on l’expressió artística i el fet de dibuixar eren quelcom natural i quotidià, a banda d’un dels meus jocs preferits. De fet, una vegada, amb set o vuit anys, vaig somiar que la paraula “plàstica” era màgica i que, si l’escrivia amb un boli o retolador sobre alguna part del meu cos i la pronunciava en veu alta, em permetia volar amb gran domini i llibertat. Així, la plàstica sempre ha format part de la meva vida d’una forma o altra, ja sigui com una eina personal d’expressió, de gaudi i d’autoconeixement o bé com un recurs pedagògic per treballar amb els infants.

He transitat una mica pel món del teatre i també de la música, però m’he enfocat més en l’àmbit de l’expressió plàstica, especialment en el dibuix i en la tècnica del gravat, descobrint un món d’il·limitades possibilitats creatives al qual m’hi va introduir la meva mare, pintora i gravadora d’una extensa trajectòria. Juntament amb ella vaig treballar, durant onze anys, al taller de gravat Trama de Sant Vicenç de Castellet realitzant encàrrecs i edicions de gravat per a diferents organismes, així com classes per adults i diferents exposicions individuals i col·lectives a dins i fora de l’Estat espanyol.

He compaginat la vessant creativa amb la pedagògica. L’experiència de la maternitat i el meu interès per la naturalesa humana m’ha portat a interessar-me, aprofundir i formar-me també en l’àmbit de l’educació infantil, de la infantesa i en especial de la petita infància, així com en els processos vitals de la gestació, el part i la criança. He estat vinculada a grups, associacions i projectes de part i criança respectuosa i he treballat tant de manera individual com col·laborativa (amb professionals de la música i del ioga) en nombrosos projectes i tallers, classes de dibuix i casals dirigits a infants, posant la mirada i l’accent en el benestar emocional i la creativitat dels nens i nenes.

Actualment compagino l’activitat creativa amb la feina d’educadora a l’Escola Bressol el Niu.

En Pol·len edicions ha il·lustrat el conte La Geganta de les estrelles

scroll to top