Emergència Dossier Crític 8

7,00

Emergència’ és el vuitè Dossier CRÍTIC, una revista de 140 pàgines que analitza la situació de crisi ecològica que viu el món i com podem combatre-la des de la nostra vida quotidiana. No només s’explica la magnitud de la tragèdia que ens cau al damunt, sinó que també s’ofereixen propostes i camins, que ja fa anys que plantegen els experts o els moviments socials, per intentar revertir-la. Dirigida per Manel Riu i Sergi Picazo, compta amb el suport econòmic i l’assessorament de continguts especial de l’Observatori DESC. Els principals protagonistes de la revista ‘Emergència’ són Jorge RiechmannRaquel Rosnik i Joan Martínez Alier, entrevistats a fons. Pel que fa a les opinions, s’hi inclouen les d’Alfons PérezIrene EscorihuelaJoaquim SempereSalvador RuedaGemma CarbóJoan BuadesVanesa FreixaJoan Herrera i Anna Pérez Català. Els autors dels principals reportatges informatius són Sergi PicazoLaura AznarManel Riu, Laia Soldevila i Rafa Burgos. També s’hi pot llegir un estudi, titulat ‘El trencaclosques de la transició energètica’, elaborat per Clàudia Custòdio i Irene Escorihuela, de l’Observatori DESC. 

[Fitxa català]
Autoria: Diverses autores
Llengua: català
ISBN: 9788418580291
ISSN: 2696-8703
Edita: Crític i Pol·len
Any: 2021
Pàgines: 140
Col·lecció: Dossier Crític
Gènere: periodisme
Format: 17 x 24 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 985
PVP: 7

Ja és aquí el Dossier Crític 8 Emergència, una publicació anual que posa el focus, enguany, en l’emergència climàtica, ecològica, social, política i econòmica. El mitjà de comunicació Crític ens proposa un recorregut per als temes crucials d’anàlisi i les propostes per canviar com vivim en plena emergència. Alguns dels continguts i veus: El col·lapse que vindrà · Cinc drets socials en perill · Què fer quan la casa està en flames · El trencaclosques de la transició energètica ·Jorge Riechmann · Raquel Rolnik · Joan Martínez Alier · Joaquim Sempere · Joan Herrera · Anna Pérez Català.

“La crisi ecològica angoixa i desconcerta, però quan et desfàs dels pensaments estèrils, la pregunta pendent continua sent: Què fer? Tenim molt a perdre, però és precisament per això que també tenim molt a guanyar. Cada dècima de grau compta i això acaba de començar.”, Manel Riu Puig, periodista i director del Dossier ‘Emergència’.