La cooperativa Pol·len Edicions rebem el reconeixement CoopCat 2021 pel Compromís amb el territori per la tasca en promoció de l’ecoedició

Divendres 17 de desembre de 2021

La cooperativa Pol·len Edicions vam rebre ahir un dels Reconeixements CoopCat 2021 que atorga la Confederació de Cooperatives de Catalunya #CoopCat2021, per premiar la feina del cooperativisme a Catalunya. El premi que se’ns va atorgar era en la categoria Compromís amb el territori, i en concret, “per reduir l’impacte ambiental en el disseny, producció i distribució de llibres arreu de Catalunya, i introduir l’ecoedició com a resposta a l’emergència climàtica”.

Un any més, i ja sumem cinc edicions, la Confederació de Cooperatives de Catalunya convoca els Reconeixements CoopCat 2021, per mostrar i premiar la feina i els mèrits del cooperativisme d’arreu de Catalunya. Més enllà dels premis, els Reconeixements CoopCat son una oportunitat per mostrar l’orgull que sentim del model i els valors que representen el cooperativisme.

 

Jordi Panyella, editor de Pol·len, va pujar a recollir el premi i va destacar: “L’ecoedició és el càlcul, la minimització i la comunicación de l’impacte ambiental dels llibres. Vull subratllar la idea de la minimització, motiu pel qual la calculem.” També, esmentant que l’emergència climàtica es suma a l’emergència social, econòmica i sanitària, va referir-se a les paraules del cineasta Nani Moretti que aquesta setmana afirmava que “d’aquesta, només ens en sortirem juntes”. En aquest sentit, Panyella va remarcar que “no hi ha millor paraigües que el cooperativisme per a sortir-nos-en pelgades”.

En les altres categories, compromís amb la intercooperació, cooperativa jove i innovadora i reconeixement a la trajectòria es van premiar altres cooperatives: Sant Gervasi cooperativa, Escola Ginebró, La Mar de Dones, Instal·lacions Assistencials Sanitàries-SCIAS i Agropecuaria Catalana.

 

El conjunt de federacions agrupades sota la Confederació organitzen aquest punt de trobada del cooperativisme català per celebrar que, malgrat les enormes dificultats i incerteses que han hagut d’afrontar, les cooperatives continuen sent un agent essencial per transformar el model econòmic actual i per fer possible uns reconstrucció social post pandèmia que no deixi ningú enrere. El cooperativisme és -i continuarà sent- l’economia que posa el benestar de les persones i del planeta al centre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top