Robatoris, saquejos i corrupteles. Un motiu (més) per llegir llibres

Jordi Panyella Carbonell

 

 

Ahir diumenge dia 12 d’octubre vam cloure la Primera Fira del Llibre d’Horta, que havíem anomenat: “Horta, territori aLLIBRErat”. L’objectiu era treure els llibres al carrer per a que totes les persones que al barri ens relacionem amb el llibre (des de qui escriu fins a qui llegeix) ens coneguéssim més.

 

L’Anna Saumell, la directora de la Biblioteca Horta-Can Mariner, i tot el seu equip s’han abocat en la fira, i no puc fer altra cosa que treure’m el barret per la feina feta, i agraï’ls-hi profundament tot aquest esforç. Les biblioteques son les cases comunes de totes les persones que estimem els llibres. Moltes gràcies Anna, Mar, Núria, Jesús, Mª Àngels, Gabi, Rosa, i Jordi.

 

“Cada dia es fira” ha dit l’Anna, que és una forma bonica de dir que els llibres, les llibreries, les biblioteques, les editorials… hi som tot l’any, utilitzeu-nos, llegiu-nos.

 

A la cloenda, l’amic i escriptor hortenc Màrius Serra ens ha enamorat (un cop més) amb una intervenció on, entre d’altres coses, ens ha proposat un motiu més per a llegir llibres. Diu que fa poc el va visitar un venedor d’assegurances, i al veure l’estudi ple de llibres ho va tenir clar: “a tu l’assegurança de la llar et sortiria molt barata, doncs tenim comprovat que on hi ha llibres, els lladres no hi entren, ja que creuen que qui es gasta els diners en llibres, no acostuma a tenir gaires coses de valor”. Sorprenent. No se si en Màrius va comprar l’assegurança (posaria la mà al foc que no), però el que si va fer va ser relacionar el fet amb l’escandalós ús de les targetes negres dels consellers de Caja Madrid. Puntejant en què s’havien gastat els milers d’euros, cap d’ells havia comprat llibres. Comprovat, doncs, que els lladres, els xoriços, els qui saquegen un país, no llegeixen.

 

El millor enemic d’un govern corrupte és un poble culte. I per això, també és molt important que la fira aculli el premi Pep Clot a la trajectòria llibrera a Horta. En Pep Clot era un activista cultural que fundà i dirigí la llibreria Iona al carrer Feliu Codina. En Pep ens va deixar massa aviat (com tantes altres persones estimades). En record seu s’ha establert aquest premi que en aquesta primera edició s’ha ortogat a en Mingo Borràs, enhorabona Mingo, gràcies per la feina feta!

 

No hi ha dubte que en aquesta edició hem conegut més persones que escriuen, més persones que editen i moltes més persones que llegeixen. No hi ha dubte que l’any que ve hi haurà fira, de nou, a Horta. Però mentrestant, ens veiem als llibres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top