Clara Martín Riu inclou aquesta recepta en el llibre Garrofa, delícia mediterrània. Us animeu a provar-la?
Aquesta recepta va néixer dels malabarismes culinaris a la cuina de confinament de la Núria Cuinetes, una cuinera tot terreny enamorada dels nostres productes. El repte contra el malbaratament alimentari era fer diferents propostes que només continguessin, com a elements principals, cigrons i pastanagues. I a jutjar per aquestes delícies, se’n va sortir molt bé!
Per a unes 10-12 galetes
400 g de cigró cuit i escorregut
80 g de crema de garrofa vegana menjamiques
40 g de farina de garrofa
80 g de crema d’ametlla crua (o qualsevol altra crema de llavors o fruits secs)
40 g de puré de pastanaga (pastanaga bullida i triturada sense aigua!)
8 g de llevat
Bocinets de trufes de garrofa o bé una mica més de crema de garrofa per decorar (opcional)
Prep.: menys de 10 minuts
Cocció: 20 minuts
Barrejar tots els ingredients en un bol i triturar amb una batedora normal (i paciència). Si teniu la sort de tenir un robot de cuina, fareu més via. Escalfeu el forn a 170ºC. Un cop ja hàgiu acabat de triturar-ho, si voleu posar- hi trossets de trufes, incorporeu-los amb l’ajuda d’una cullera. La massa quedarà enganxosa però compacta, consistència perfecte per fer-ne boletes. Si us queda un pèl massa tova, proveu de deixar-la 20 minuts al congelador. Les posarem en una safata amb paper de forn i les aixafem del centre per acabar de donar forma de galeta. Si voleu decorar les galetes (jo hi he afegit rodanxes de pastanaga per donar-los un toc de color), el moment és ara. Us recomanem que hi poseu una mica de crema de garrofa al clot. Enfornem us 20 minuts a uns 170°C i ja teniu les galetes llestes per gaudir!!
Autoria: @nuriacuinetes
Nota: Si no teniu cremes de fruit secs ni farina de garrofa, podeu substituir la farina de garrofa i la crema d’ametlla per crema de garrofa vegana. La massa us quedarà un pèl més envescosa però podeu fer les galetes amb cullera. També es pot fer amb carbassa feta al forn!
La recepta completa.Galetes cigró, pastanaga crema de garrofa