Garrofa, delícia mediterrània

22,00

Garrofa, delícia mediterrània és un receptari per descobrir la garrofa, un superaliment local i mediterrani que durant anys ha sigut injustament desprestigiat. Clara Martin Riu, del projecte Menjamiques, bolca per fi en un llibre tots els seus sabers etnobotànics, amb les fotografies de Xana Calao. Trenta-cinc receptes per llepar-se’n els dits. El consum de la garrofa té un impacte positiu tan ambientalment com socioeconòmica; i és l’alternativa imprescindible per a una sobirania alimentària més dolça. A més de ser un aliment d’alta qualitat i proximitat, el seu cultiu és ètic i resilient al canvi climàtic.

El principal avantatge de la garrofa envers al cacau és que no és estimulant ni addictiva, és dolça de manera natural i és rica en ferro i calci. És hora d’elevar-la al lloc que es mereix en la nostra dieta i al nostre imaginari! Entrevista a Arrels.

[Fitxa català]
Autoria: Clara Martín Riu
Fotografies: Xana Calao
Llengua: catalana
ISBN: 978-84-18580-314
Edita: Pol·len Edicions
Any:2021
Pàgines: 144
Col·lecció: Producció Neta
Gènere: receptari
Format: 17 x 24 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 1218 g
PVP: 22 euros

Dignificar la garrofa ha sigut des del principi un dels objectius del projecte MenjamiquesClara Martín Riu, l’ànima del projecte, escriu un llibre i receptari per llepar-se’n els dits. Un llibre on hi trobareu 35 receptes: propostes tradicionals de les diferents cultures mediterrànies que ancestralment han cultivat garrofers, com també receptes innovadores i suculentes fetes per Menjamiques, per bloggers o restaurants.

Les receptes estan il·lustrades per les fotografies de Xana Calao, que ha sabut crear l’atmosfera de les receptes ancestrals. Seguint la filosofia Menjamiques, totes les receptes estan elaborades amb aliments locals i de temporada; i la gran majoria són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa i per a vegans. A Garrofa, delícia mediterrània hi trobareu receptes per un món més just, més ètic i més local. En el viatge d’aquest llibre Clara Martín Riu s’acompanya de Xana Calao, nutricionista, cuinera i fotògrafa gastronòmica, una de les fundadores del projecte Alquimia Vegana.

El receptari té dues parts. La primera, on presentem la garrofa, les seves propietats i curiositats. I la segona, on a través del recorregut que us proposem, podreu recórrer des dels plats més tradicionals de les diferents cultures mediterrànies que ancestralment han cultivat garrofers, com trobar-hi propostes suggerents i innovadores. Seguint la filosofia Menjamiques, totes les receptes estan elaborades amb aliments locals i de temporada; i la gran majoria són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa i per vegans. Un llibre ecoeditat per Pol·len Edicions, en una sèrie
de llibres que va començar amb ‘Quesos veganos’.