Economia Solidària i Feminista

10,00

Economia Solidària i Feminista reconeix la producció col·lectiva de pensament i les pràctiques que integren perspectives feministes, anticapitalistes i antiracistes a Catalunya. Contextualitza l’Economia Feminista, l’Economia de les Cures, l’Ecofeminisme i el Feminisme Decolonial i reflexiona, a partir de diversos articles, sobre les aportacions i dificultats de les pageses a Catalunya, els projectes d’autoorganització laboral i de suport mutu de les treballadores de la llar i les cures, els processos de transició organitzatius feministes, la denúncia del racisme burocràtic, institucional, sexista i mercantilista, la salut comunitària i les experiències d’urbanisme feminista. Amb el llibre Economia Solidària i Feminista pretenem fer virar el rumb de l’Economia Social i Solidària per evitar les inèrcies productivistes i desmuntar estretors conceptuals que en limiten el potencial emancipatori. Per explicar l’Economia Feminista a partir de la nostra experiència encarnada, ens resulten completament reveladors una sèrie de fets: hem patit un accident de bici, hem assumit les responsabilitats de cures de petites i grans, tan intenses en el moment pandèmic, i hem sigut desnonades, sense comptar-hi la precarietat multidimensional de la vida de tantes.

Trobareu un reportatge molt complet al Cultures de Resistència del Territori Clandestí (Ràdio 4) i un article a Xarxanet.

[Fitxa català]
Autoria: Diverses autores: Mireia Bosch, Alba Crespo, Sarai Dorado, Mercè Esteban, Júlia Granell, Elba Mansilla, Martina Marcet, Estel·la Marcos, Ana Muñoz, Tariana Salazar i Blanca Valdivia
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-09-3
Edita: Pol·len Edicions i XES
Any: 2020
Pàgines: 120
Col·lecció: Eines
Gènere: assaig
Format: 16,5 x 11,5
Petjada de carboni (CO2 eq.): 336
PVP: 10

Economia Solidària i Feminista és fruit de la cooperació de moltes persones i entitats, del treball compartit entre les companyes de la Comissió d’Economies Feministes de la XES, les membres del postgrau d’Economia Social i Solidària – Estudis Cooperatius (coordinat per la Universitat Pompeu Fabra, La Ciutat Invisible i la Xarxa d’Economia Solidària), la Comissió de Publicacions i Formació de la XES i la cooperativa editorial Pol·len Edicions.

Qui són les autores del recull Economia Solidària i Feminista? Mireia Bosch, Alba Crespo, Sarai Dorado, Mercè Esteban, Júlia Granell, Elba Mansilla, Martina Marcet, Estel·la Marcos, Ana Muñoz, Tariana Salazar i Blanca Valdivia. Són autores de diferents àmbits (pagesia agroecològica, treball de la llar i les cures, urbanisme feminista, salut comunitària, activisme, etc.). I de diferents col·lectius (Punt 6, La Fede.cat).

Per explicar l’Economia Feminista a partir de l’experiència encarnada de les autores, resulten completament reveladors una sèrie de fets. “Hem patit un accident de bici, hem assumit les responsabilitats de cures de petites i grans, hem sigut desnonades”, expliquen a tall d’exemple.

EINES és una col·lecció impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària i Pol·len edicions sccl. La col·lecció neix com a instrument d’informació i coneixement per difondre l’economia social i solidària a Catalunya, el seus reptes i les seves respostes. EINES ens recorda, divulgativament, que comencem a poder viure d’una altra manera. Si voleu conèixer els altres títols de la col·lecció, no us perdeu el primer, Esmolem les eines, el segon, Invitació a l’Economia Solidària, el tercer, Finances ètiques i solidàries, i el quart, La transició a les renovables.