La gran diferència

15,00

Alguna cosa fa pudor al país lutunià… i no són només els mitjons d’aquestes criatures de la mida d’un dit gros humà. La gran diferència és un conte sobre l’origen del patriarcat. Un bon dia la Principesa d’aquest regne es cansa de rentar els mitjons i el seu conseller, en Machiav, li proposa un pla: es proposa dividir la societat lutuniana, fins ara diversa i igualitària, en dos grans grups. A partir d’aleshores, separaran els Lutunis de les Lutunes i les segones començaran a canviar el seu dia a dia irreparablement. La història, amb mirada feminista, ens remet a conceptes com ara la diferència, la desigualtat, la construcció de les identitats, els cossos o la divisió sexual del treball. Adaptat per Irene Cardona Curcó a partir d’un conte anònim en francès, i il·lustrat per Gemma Zaragüeta Gómez.

Edat recomanada: a partir de 5 anys. El llibre inclou idees per edats (des dels 2 anys fins als +16)

[Fitxa català]
Autoria: Irene Cardona (text, adaptació i traducció); Gemma Zaragüeta (il·lustracions)
Llengua: català
ISBN: 9788418580376
Edita: Pol·len Edicions; amb la col·laboració de l’associació L’Etnogràfica
Any: 2022
Pàgines: 56
Col·lecció: Criatures
Gènere: conte
Format: 21 x 29,7 cm
Edat: a partir de 5 anys
IBIC: YXL
Petjada de carboni (CO2 eq.): 516 g
PVP: 15 euros

Irene Cardona Curcó, membre de l’Etnogràfica, ha traduït i adaptat el text original, L’histoire des lutunes, un conte anònim en francès que circulava en els entorns feministes i d’educació popular.

Gemma Zaragüeta Gómez ha il·lustrat aquestes criatures diverses i de colorins, habitants d’una societat igualitària, amb un estil fresc i alegre, amb la tècnica de l’acrílic.

Paraules de l’autora:

«Com a títol hem triat La gran diferència fent un joc de paraules que ressalta la ironia del que es narra en el conte: la diferència que han trobat els lutunis per dividir la població no només no és gran o significativa, sinó que és un aspecte petit i irrellevant dins la increïble diversitat física que caracteritza els lutunis. Allò realment GRAN és el seu impacte, perquè és sobre aquesta petita diferència que es construeix una gran DESIGUALTAT».

Un conte ecoeditat i amb el segell Llibre Local.