Terra de ningú VII. Perspectives feministes sobre la repressió

12,00

Terra de ningú VII. Perspectives feministes sobre la repressió s’emmarca dins del projecte iniciat amb Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència, que es va publicar a finals del 2017, en un context de repressió per part de l’Estat marcat sobretot per l’1 d’Octubre i la celebració del referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Aquest segon volum de Terra de ningú parteix d’aquella tardor i és, d’una banda, una reacció a la situació política i social del nostre país, i de l’altra, busca ser una oportunitat per reflexionar més pausadament sobre com abordar els temes repressius en el context actual des d’una aproximació feminista que ha estat pràcticament absent en el debat públic.

Terra de ningú VII Perspectives feministes sobre la repressió inclou articles que ens donen eines rellevants per pensar la repressió en l’àmbit històric i actual, situat a casa nostra però també en relació amb altres territoris de l’Estat, de manera que ens permeten reflectir les diferents cares d’aquesta repressió i com està afectant les dones i els feminismes. Amb l’objectiu, en darrer terme, de contribuir a visibilitzar la repressió sobre les dones i d’aprendre les estratègies per fer-hi front.

Amb textos de: Carina Navarro, Carme Porta, Clara Camps Calvet, Dolors Bassa, Elisabet Almeda Samaranch, Gatamaula, Hora Bruixa, Laia Serra, Lucía Veciño, Marta Roqueta-Fernàndez, Montse Bassa, Mireia Boya, Núria Vergés Bosch, Pastora Filigrana García,Tamara Carrasco, Tània Verge, Zuriñe Rodríguez Lara.

Autoria: Colectiva
Llengua: Català
ISBN: 978-84-16828-70-8
Edita: Gatamaula i Pol·len Edicions
Any: 2019
Pàgines: 134
Col·lecció: D-fracciones
Gènere: assaig
Format:15x21cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 552
PVP:12

Terra de ningú VII. Perspectives feministes sobre la repressió s’emmarca dins del projecte iniciat amb Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència, on vam posar sobre la taula veus feministes i LGBTI per parlar de la independència, l’autodeterminació dels pobles, les identitats nacionals, la sobirania, els estats i totes aquelles qüestions que es relacionen amb la lluita per l’alliberament nacional dels Països Catalans i més enllà. El primer volum es va publicar a finals del 2017, en un context de repressió per part de l’Estat marcat sobretot per l’1 d’Octubre i la celebració del referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Aquest segon volum de Terra de ningú parteix d’aquella tardor i és, d’una banda, una reacció a la situació política i social del nostre país, i de l’altra, busca ser una oportunitat per reflexionar més pausadament sobre com abordar els temes repressius en el context actual des d’una aproximació feminista que ha estat pràcticament absent en el debat públic.

Inclou articles que ens donen eines rellevants per pensar la repressió en l’àmbit històric i actual, situat a casa nostra però també en relació amb altres territoris de l’Estat, de manera que ens permeten reflectir les diferents cares d’aquesta repressió i com està afectant les dones i els feminismes. Amb l’objectiu, en darrer terme, de contribuir a visibilitzar la repressió sobre les dones i d’aprendre les estratègies per fer-hi front.

Un llibre coeditat amb el col·lectiu Gatamaula,  amb textos de: Carina Navarro, Carme Porta, Clara Camps Calvet, Dolors Bassa, Elisabet Almeda Samaranch, Gatamaula, Hora Bruixa, Laia Serra, Lucía Veciño, Marta Roqueta-Fernàndez, Montse Bassa, Mireia Boya, Núria Vergés Bosch, Pastora Filigrana García,Tamara Carrasco, Tània Verge, Zuriñe Rodríguez Lara.