Pol·linitza’t, de les autores a les lectores

“Si el Pol·len és el coneixement, el nostre objectiu és transferir Pol·len des de les autores a les lectores, on germina fent possible la producció de llavors, i aquestes multipliquen el coneixement”

 

Hem estrenat la campanya Pol·linitza’t per difondre l’ecoedició i la filosofia que hi ha darrere de la nostra cooperativa. En motiu de la publicació de l’antologia català-eusquera És morta la poesia?, de Joseba Sarrionandia, us expliquem que hem fet un pas més en comunicació ambiental. Cada llibre a partir d’ara comunicarà encara més com publiquem els llibres, a partir de criteris de protecció del medi ambient.

Si el Pol·len és el coneixement

La nova imatge gràfica il·lustra per què publiquem llibres. Seguim la premisa: “Si el Pol·len és el coneixement, el nostre objectiu és transferir Pol·len des de les autores a les lectores, on germina fent possible la producció de llavors, i aquestes multipliquen el coneixement”.

El nostre objectiu és transferir Pol·len des de les autores a les lectores

El Pol·len són les idees que es traslladen des de les autores a les lectores. Si nosaltres ens haguéssim de definir d’alguna manera seríem abelles, abelles que permeten circular el Pol·len a través dels llibres que publiquem.

El Pol·len germina fent possible la producció de llavors i coneixement

A Pol·len ens apropiem de la pol·linització per referir-nos a una nova metàfora del quefer econòmic i popular: com les abelles quan reparteixen el pol·len, nosaltres vivint generant vida (no destruint-la). La nostra producció no és extractivista.

És morta la poesia?, el primer exemple

La campanya de pol·linització que realitzem aquesta tardor ens serveix per difondre encara més les nostres pràctiques de protecció del medi ambient. En la darrera pàgina de la publicació de Joseba Sarrionandia És morta la poesia? podreu trobar la nova explicació que acompanya la motxilla ecològica, una eina generada a partir del software Bookdaper que permet comunicar els impactes ambientals i els estalvis aconseguits en diferents paràmetres: quantitats d’aigua, electricitat, primeres matèries, residus.

En el procés d’elaboració dels nostres llibres seguim criteris d’ecoedició amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental de la producció i assegurar l’aplicació de pràctiques de respecte/protecció al medi ambient. Alguns dels nostres criteris són l’ús del paper FSC, com a mesura per evitar la desforestació, un format que aprofita al màxim el paper o la impressió en una impremta local que aplica criteris de respecte al medi ambient. I n’hi ha molts més!

Pol·len edicions sccl som una editorial cooperativa que pensem l’ecoedició com una manera d’entendre els llibres, de veure’ls i sentir-los, de pensar en els boscos com a part dels llibres, de pensar en els llibres com a part de nosaltres, de pensar en nosaltres com a part d’una Terra, comuna.

Bona lectura, pol·linitzadores!

 

2 Replies to “Pol·linitza’t, de les autores a les lectores”

  1. Mercè Panyella ha dit:

    És preciós Moltes felicitats!

  2. pol len ha dit:

    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top