De les col·lectivitzacions a l’ecosistema cooperatiu

10,00

De les col·lectivitzacions a l’Ecosistema cooperatiu és la història de l’Economia Social i Solidària a Sant Cugat del Vallès, un repàs al passat i al present per a construir un futur. Un futur per i des de Sant Cugat on l’Economia Social i Solidària hi té un paper cabdal.

Autoria: Jordi Pascual Mollá
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-97-0
Edita: Pol·len edicions | el Cugatenc | La Politja
Any: 2023
Pàgines: 146
Col·lecció: L’Observatori
Gènere: Economia Solidària | Història
Format: 11,5 x 16,5 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 372 grams
PVP: 10 euros

El 2024 farà 120 anys del sorgiment de la primera cooperativa de consum santcugatenca. Tot i que dir que l’Economia Social i Solidària de Sant Cugat té gairebé un segle i quart d’existència seria un anacronisme, és cert que el naixement de la Cooperativa La Fraternidad el 1904 és el precedent històric més llunyà. Durant aquest temps, la mirada cooperativa i comunitària ha viscut alt-i-baixos i un llarg camí pel desert durant la dictadura franquista.

Actualment arriba a un moment més bé dolç i encoratjador, no només pel creixement del model i la intercooperació sinó perquè en un moment de crisis múltiples –social, econòmica, sistèmica i ambiental–, l’Economia Social i Solidària es postula com a model de transformació del sistema cap a una economia més sostenible en tots els sentits: ambiental, econòmic, de cures, vital…

De les col·lectivitzacions a l’Ecosistema cooperatiu és un repàs al passat i al present per a construir un futur. Un futur per i des de Sant Cugat on l’Economia Social hi Solidària i té un paper cabdal.