Lectures per a entomar la #COP26 de Glasgow

Aquests dies s’ha celebrat a la ciutat de Glasgow la 26ena Cimera pel Clima #COP26. L’activista Maite Mompó, autora del llibre Rainbow Warriors i avui directora de la Campanya STOP ecocidio hi és present. Des de Glasgow ens envia aquest vídeo on ens explica la rellevància del seu llibre:

Nos sobran las ideas, d’Arnau Montserrat també és un llibre rellevant a llegir aquests dies. Aquí podeu veure el vídeo de la presentació amb Arnau Montserrat, Joan Martínez Alier, Marta Molina i Mar Carrera: vídeo presentació Nos sobran las ideas. Finalment, la recent revista Emergència publicada per Crític, i que tot just ahir en fèiem els enviaments, us oferirà el què i el cap a on anar, per entendre l’emergència, perdoneu la redundància, de la situació.

I si us interessa la Biodiversitat i la Bibliodiversitat, reserveu-vos ja el 10 de desembre per a assistir a l’Ecobooklab2021, aviat una programació plena de sorpreses.

Bonnus track sobre la palma africana

Aquesta setmana s’han publicat vàries notícies sobre la perillositat per la salut de l’àcid palmític, present a l’oli de palma. El cultiu extensiu de la palma africana, d’on prové l’oli de palma, arrossega un munt de problemes i conseqüències criminals. L’any 2008 vam publicar aquest reportatge a la revista Cáñamo en explicàvem algunes d’aquestes conseqüències a la selva del Chocó, Colòmbia. El periodista colombià Hollman Morris, deia: “En el año 2000 entré al río Cacarica y al Jiguamiandó, y ví pueblos incendiados, pueblos desolados, deshabitados, y una tierra que en aquel momento era sangre y terror… Tres o cuatro años más tarde regresé y encontré, en la misma tierra, grandes extensiones cultivadas de palma africana, cuyos propietarios son grandes terratenientes colomianos, paramilitares, potíticos y empresarios colombianos”.

Hollman Morris fou director del programa Contravia. 380 capítols es van emetre entre els anys 2003-2012 en un dels millors exemples de periodisme honest, en aquest cas a Colòmbia. En el capítol 104, es parlà de la palma africana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top