L’escola expandida.

18,00

L’escola expandida. Repensem els espais d’aprenentatge. Fa molt que l’Escola està al centre d’un debat que crida a la necessitat de canvis i l’exigència de repensar els espais d’aprenentatge. L’emergència sanitària i climàtica ens obliga a reconsiderar prioritats, com ara la relació entre l’escola, el territori i la comunitat.

Autoria: Arqbag, Adrià Vilajoana i Simona Cerri
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-30-7
Edita: Pol·len edicions i Arqbag, cooperativa d’arquitectura
Any: 2021
Pàgines: 186
Col·lecció: L’Observatori | Sèrie SOSTRES
Gènere: Arquitectura | Educació | Intercooperació
Format:15 x 21 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 862 grams
PVP: 18 €

L’escola expandida. Repensem els espais d’aprenentatge és el primer llibre de la sèrie SOTRES d’Arabag, cooperativa d’arquitectura i Pol·len edicions.

Fa molt que l’Escola està al centre d’un debat que crida a la necessitat de canvis i l’exigència de repensar els espais d’aprenentatge. L’emergència sanitària i climàtica ens obliga a reconsiderar prioritats, com ara la relació entre l’escola, el territori i la comunitat.

La proposta pretén interactuar amb aquests espais i interpretar-los des d’una mirada i actitud experiencial, per entendre aquestes infraestructures com un laboratori col·lectiu on experimentar i conèixer l’espai que ens envolta.

Aquests son espais d’oportunitat per explorar, analitzar, repensar i transformar l’entorn proper al voltant de l’habitabilitat i el confort. I per fer-ho proposem l’acció col·lectiva, implicant el conjunt de la comunitat educativa per respondre a les necessitats de les pròpies usuàries i generar eines per decidir i actuar cap a una transició energètica, social i ambiental.

Els espais d’aprenentatge van més enllà del continent o del recinte. I és des d’aquesta idea que sorgeix el concepte d’escola expandida. L’escola expandida és l’oportunitat d’explorar permanentment els límits, perquè l’important són els processos i interrelacions que s’hi generen.

Amb aquest llibre volem compartir experiències, mirades i maneres de fer, per contribuir a construir i a articular nous espais d’aprenentatge, defensant una aproximació col·lectiva des d’una Arquitectura Social i Solidària.

Amb texts de Coque Claret, Arqbag, El Globus Vermell, Mariona Genís, Germán Llerena, Equal Saree, Voltes, Lemur, Troncsijoc, i Jaume Carbonell.