Adobar l’arquitectura és enriquir-la, assaonar-la per a donar-li un gust especial. És possible adobar-la amb els valors de l’economia social i solidària?
Aquest és el repte que ens hem proposat en aquesta primera edició del curs ‘Organització cooperativa i món professional’. I en aquest llibre hi trobareu els textos i imatges resultants d’aquest procés.
Arqbag som una cooperativa de treball associat sense afany de lucre. Apostem per nous models de relació entre les persones, l’habitabilitat i el territori. Entenem l’arquitectura com la gestió transversal dels recursos energètics, ambientals, econòmics i socials, posant èmfasi en els processos i no només en el resultat. La nostra activitat s’articula segons tres línies complementàries:
Participació, Construcció, Energia i Salut. Treballem per una arquitectura de baix impacte i de proximitat amb la comunitat, les usuàries i amb el teixit acadèmic, a través de projectes de recerca-acció i transferència de coneixement.
Escriuen en aquest llibre: Simona Cerri, Jordi Mitjans i Adrià Vilajoana (Arqbag), Jordi Garcia (L’Apòstrof), Montse Lamata (Ensó), Ivan Miró (La ciutat invisible), Roser Casanovas (Col·lectiu Punt 6), Amadeu Santacana (ETSAV-UPC). I per part de @Coop_etsav: Clara Alsedà Rodríguez, Chloé Borreguero Boleis, Núria Rondón Clemente, Emma Sebastia Sarroca, Alba Morcillo Sans, Carmen Chacón Hermoso, Christian Fernandes Coelho, Pere Forner Rovira, Irati Goikoetxea Fanega, Pau Heras Baldi, David Palma Marimon, Sila Alarcón, Laura Bifet, Joana Busquet, Yelena Znamenskaya, Mireia Segura Soler, Ainhoa Bobis Cid, Óscar Rodriguez Urbano, Pau Admella Aymerich, Julia Reñones de la Puente, Pau Bascó i Conesa, Álvaro Hernández Ruiz, Deel Jori de Miguel, José Maria Murriel Tejada, Àlex Tola i Prados.