Terra d’aprenentatges

12,00

Terra d’aprenentatges fusiona educació i agroecologia. Són dotze cròniques de projectes productius, de transformació alimentària i educatius que treballen per a l’Agroecologia escolar a Catalunya. Si una escola vol posar l’alimentació al centre, no pot obviar l’experiència de les pageses i les elaboradores, i aquest llibre posa a l’abast de la comunitat educativa les activitats pedagògiques que les productores han dissenyat i estan oferint a Catalunya. El llibre ens permet conèixer les propostes educatives del Col·lectiu Eixarcolant, l’Aresta Cooperativa agroecològica, Les Obagues ecocentre, l’Era Espai de Recursos Agroecològics, l’Ortiga Cooperativa, Mas La Sala cooperativa, Mas Les Vinyes granja de permacultura, El Parc de les Olors, Punt Eco, l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, la Xarxa Agroecològica de Menjadors Escolars de Catalunya (Xamec) i Can Coll, Centre d’Educació Ambiental i Centre de Recursos Educatius. Una obra coral, amb textos de Mariona Espinet Blanch, Germán Llerena Del Castillo, Laura Calvet-Mir i Mar Carrera Vendrell. Amb pròleg de la professora Lucie Sauvé, des del Quebec.

Fitxa català
Autoria: Calvet Mir, Laura; Carrera Vendrell, Mar; Espinet, Mariona; Llerena, Germán;
Llengua: català
ISBN: 978-84-18580-64-2
Edita: Pol·len Edicions
Any: 2023
Pàgines: 126
Col·lecció: Producció Neta (sèrie Agroecologia Escolar)
Gènere: crònica – assaig
Format: 15 x 21 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 582 g (Bookdaper)
PVP: 12 euros
IBIC: JN, TVF

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya. Són projectes que o bé tenen l’educació en els seus objectius fundacionals o bé han incorporat la línia educativa per diversificar els ingressos, en un sector primari força precari. A través d’aquest llibre, volíem conèixer les iniciatives, veure des de quines perspectives treballaven i quelcom de molt pràctic, quins recursos educatius ofereixen a les escoles catalanes.

“L’agroecologia escolar és a l’educació ambiental com l’agroecologia a l’agricultura ecològica: l’expandeix, li canvia el significat i torna a unir allò natural i allò social. No es tracta de fer agroecologia a les escoles com si fossin finques agroecològiques, sinó de fer a les escoles l’agroecologia que els és pròpia: la que genera experiències, coneixements, nous horitzons i la recuperació de la història negada. En definitiva, una nova praxi escolar que pretén recuperar la participació ciutadana a l’alimentació. Aquest llibre proposa a les escoles fer aquest emocionant camí de l’agroecologia escolar acompanyats per les iniciatives agroecològiques catalanes.“

Es tracta d’una obra coral, amb textos de Mariona Espinet Blanch, German Llerena Del Castillo, Laura Calvet-Mir i Mar Carrera Vendrell. Una part del treball sorgeix d’un treball final del Postgrau de Dinamització Local Agroecològica (UAB, Arran de terra, IGOP). Fundiesplai ha donat suport a la realització del llibre.

Una nova contribució en la línia de la sèrie Agroecologia escolar (Pol·len, 2017) i Huertos ecodidácticos (Pol·len, 2020). El llibre està ecoeditat per Pol·len Edicions (segell d’ecoedició).