Deu llibres que destaquem per aquest St Jordi 2020

Els llibres de Pol·len edicions per Sant Jordi

El Sant Jordi de 2020 serà un Sant Jordi atípic, arran de la situació de crisi social i sanitària. La cooperativa editorial Pol·len us enviem força a totes les lectores i us desitgem lectures i salut. Què fer per Sant Jordi? Us ho expliquem aquí: compreu a través de #SantJordiEntreTotes i doneu suport a les llibreries cooperatives #SempreÉs23 i #LesLlibreriesProposem

El dia de les oques, Adur Larrea i Harkaitz Cano

huertos de libertad, Gustavo Duch

El gripau amb ales, Núria Cela i Subi

On és el tiet?, d’Elisenda Pascual i Martí i Glòria Vives Xiol

Blau Què amaga l’horitzó?, Laia Roca i Mònica Ortega

La transició a les renovables, Jordi Pujol Soler i Carles Riba Romeva

Terra de ningú V. II Feminisme i repressió, D.D.A.A.

Pioneres, de Manuel Martorell, Salomó Marquès i Ma Carmen Agulló

Anuari Mèdia.cat 2019 (nou format), Diverses autores, Grup de Periodistes Ramon Barnils

Así son nuestras reglas, Escarolota

El Pati de l’escola en igualtat, Equal Saree

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————

 

 

 

 

 

 

————————————————————

El dia de les oques, Adur Larrea i Harkaitz Cano

El 20 de novembre de 1984, Santi Brouard va ser assassinat a trets a la sevdia oques santi brouarda consulta de pediatria. El secretari de Seguretat de l’Estat espanyol, Julián Sancristobal, va donar l’ordre i els diners al policia Rafael Masa, el qual va pagar a Luis Morcillo i Rafael Sánchez Ocaña per l’assassinat. Aquest còmic recull aquestes característiques més desconegudes del polític lekeitiarra, president d’HASI, membre de la mesa nacional d’Herri Batasuna, tinent d’alcalde de Bilbo, parlamentari.

 

 

 

————————————————————

huertos de libertad, Gustavo Duch

huertos de libertad

huertos de libertad és un poemario del escritor Gustavo Duch, un “poemario del hortelano” en palabras del autor, que planta versos para estinguir el capitalismo. Este libro está hecho con un

papel hierba Graspapier, y siguiendo como siempre hacemos en Pol·len, criterios de ecoedición para minimizar así el impacto medioambiental de la producción del libro. Gustavo Duch ha publicado anteriormente con Pol·len edicions: Mucha gente pequeña, Secretos y Cosechas.

 

————————————————————

El gripau amb ales, Núria Cela i SubiEl Gripau amb Ales

El Gripau amb Ales és la història d’un gripau ben diferent del que estem acostumades. Un gripau vegetarià, que somia amb ser un gran ballarí. Una història que ens permet parlar de la diversitat, l’empatia i la cooperació.
Aquest conte és també una cançó del disc Bitxos Raros de la Nuri Total. Un crit a la riquesa de la diversitat i un homenatge a les rareses.

 

 

————————————————————

On és el tiet?, d’Elisenda Pascual i Martí i Glòria Vives Xiol

On és el tiet? és un conte escrit per poder explicar a les criatures què passa quan una persona propera es troba privada de llibertat a la presó. Naix de la vivència personal d’haver de compartir la realitat d’un empresonament polític a una nena de 4 anys, degut als esdeveniments que es viuen a Catalunya per la manca de llibertats democràtiques. A través de la història de l’Aina, les criatures poder identificar-se amb la vivència i comprendre la realitat difícil.

 

 

————————————————————

Blau Què amaga l’horitzó?, Laia Roca i Mònica Ortega (versió bilingüe anglès català)

Blau. Què amaga l’horitzó? és un conte infantil escrit en català i en anglès. Blau és un al·legat a mantenir viva la memòria dels qui han perdut la vida a la mar. Els lectors i les lectores de Blau s’endinsaran eblau refugiatsn un paisatge fet d’escombraries i de la mà dels protagonistes descobriran una sèrie d’éssers encarregats de disposar la brossa fent rèpliques del fons del mar. Un d’aquests éssers d’aigua els cantarà una cançó que parlarà de les persones que perden la vida intentant travessar la mar Mediterrània. Un llibre amb el suport de de l’entitat Open Arms.

————————————————————

La transició a les renovables, Jordi Pujol Soler i Carles Riba Romeva

El llibre planteja un pla per desplegar el canvi cap a un 100% de fonts d’energia renovables, una proposta realitzada en el si de l’associació Col·lectiu per a un nou model Energètic i Social Sostenible (CMES). Quin paper ha de tenir l’economia social i solidària en aquesta transició?

 

 

 

 

————————————————————

Pioneres, de Manuel Martorell, Salomó Marquès i Ma Carmen Agulló

Pioneres Úriz Pi

Pioneres Úriz Pilló

Pioneres. Història i compromís de les germanes Úriz Pi. Josefa i Elisa Úriz Pi, nascudes a Navarra a finals del XIX, van mantenir unes posicions d’avantguarda en la pedagogia que van escandalitzar les persones “benpensants” de Girona i Lleida, on van ser assenyalades com anatema de la moral pública i on van iniciar una trajectòria professional que les portaria a la militància comunista, van assumir destacats càrrecs de responsabilitat per a la República durant la Guerra Civil.

————————————————————

Terra de ningú V. II Feminisme i repressió, D.D.A.A.

El segon volum inclou articles que ens donen eines rellevants per pensar la rPerspectives feministes sobre la repressióepressió en l’àmbit històric i actual, aquí i a altres territoris de l’Estat, de manera que ens permeten reflectir les diferents cares d’aquesta repressió i com està afectant les dones i els feminismes. Per contribuir a visibilitzar la repressió sobre les dones i d’aprendre les estratègies per fer-hi front. Amb textos de: Carina Navarro, Carme Porta, Clara Camps Calvet, Dolors Bassa, Elisabet Almeda Samaranch, Gatamaula, Hora Bruixa, Laia Serra, Lucía Veciño, Marta Roqueta-Fernàndez, Montse Bassa, Mireia Boya, Núria Vergés Bosch, Pastora Filigrana García, Tamara Carrasco, Tània Verge, Zuriñe Rodríguez Lara.

 

————————————————————

Anuari Mèdia.cat 2019 (nou format), Diverses autores, Grup de Periodistes Ramon Barnils

Als mitjans de comunicació hi ha temes que són silenciats, però també sorolls informatius que ens eixorden. Amb un format renovat i nous continguts, aquesta novena edició de l’ANUARI MÈDIA.CAT treu a la llum temes que han estat ignorats o maltractats i, alhora, aprofundeix de manera crítica en qüestions que massa sovint han marcat l’agenda. Pretén ser una petita guia per sobreviure a la infoxicació, la desinformació i el control dels poders, i així poder avançar, amb una ciutadania crítica i un periodisme compromès, cap a una veritat honesta.

————————————————————

El Pati de l’escola en igualtat, Equal Saree

Aquesta guia us proposa una metodologia de diagnosi participativa i d’intervenció d’igualtat de gènere als espais d’esbarjo a partir d’un procés de reflexió i d’aprenentatge col·lectiu liderat per Equal Saree. Ha estat dissenyada per aplicar-se als patis de primària, on les criatures aprenen a posicionar-se i a relacionar-se a l’espai. Aquests patrons es reprodueixen després als espais públics, deixant patent el vincle entre el disseny dels espais, la construcció social del gènere i l’educació espacial diferenciada que reben nens i nenes. Així, el llibre us vol acompanyar en el procés de transformació del pati per aconseguir uns espais educatius que ofereixin les mateixes oportunitats a totes les persones.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————–——————————

Así son nuestres reglas, Escarolota

Regla, menstruación, periodo… ¿Qué es? ¿Qué pasa si no viene? ¿Qué se puede usar cuando te baja? ¿Todas las personas la vivimos igual? Así son nuestras reglas ilustra la menstruación desde una diversidad de cuerpos y vivencias, con humor y mirada feminista. Las historias que aquí veréis son fruto de conversaciones que tuvo la ilustradora EsCarolota con diferentes personas. “Hablar de la regla con otras personas, conocer otras vivencias y otros puntos de vista ayuda a abrir la mente y a crecer” explica su autora

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

scroll to top